USPJEŠNA PLESNA GODINA

FOTO Mažoretkinje iz Nedelišća i gošće iz Pule priredile pravu plesnu čaroliju

Mažoretkinje Nedelišća svečanim božićno-novogodišnjim programom obilježile kraj vrlo uspješne godine. Najuzornijim mažoretkinjama proglašene su Hana Novak i Maja Toplek

U petak, 28. prosinca održan je božićno-novogodišnji program ‘Plesna čarolija Mažoretkinja Nedelišća’ u organizaciji Udruge Mažoretkinja Nedelišća. Tradicionalnom priredbom obilježile su kraj godine, a da se njihov cjelogodišnji trud isplatio dokazuje prepuna sportska dvorana Osnovne škole Nedelišće, gdje se večeras tražilo mjesto više.

Na samom je početku prikazan kratak video kojim su ovjekovječeni brojni nastupi, treninzi i događanja koja su obilježila njihovu 2018. godinu. U programu se predstavilo više od 120 rasplesanih djevojčica i djevojaka u 6 sastava, od najmlađeg mažoret vrtića, dječjeg sastava, mlađih kadetkinja, starijih kadetkinja, pa do sastava juniorki i nezaobilaznih seniorki, a pridružile su im se i posebne gošće – Pulske Mažoretkinje.

Kako bi uz prigodne pjesme i koreografije ostvarile blagdansku čaroliju, mažoretkinje su se pripremale nešto duže od 3 mjeseca. Usmjeravale su ih iskusne mentorice Ida Topolnjak, Ivana Hajdinjak, Vedrana Radmanić, Kristina Bacinger, Blanka Šipek,  Lucija Novak, Petra Mesarić te asistentice Jana Srnec i Lara Vlahović.

Posjetitelje je programom vodila potpredsjednica Udruge Mažoretkinja Lidija Branilović, koja je uz predsjednicu Udruge Vedranu Radmanić uručila priznanja najuzornijim mažoretkinjama Hani Novak i Maji Toplek, koje su bile na gotovo svim nastupima, treninzima i volontirale kad je to bilo potrebno.

Dodijeljene su zahvalnice i mažoretkinjama koje Udruzi doprinose duže od 5 godina, a to su Nika Podvezanec, Nela Hutinec, Mia Krizman, Rea Mikolaj, Nina Oreški, Jana Baksa, Lara Šafarić, Karina Šarić, Lorena Novak i Maja Ciglar. Kao i svake godine, Udruga Mažoretkinja Nedelišće pripremila je nagradnu igru, gdje su svi koji su sačuvali svoje ulaznice imali priliku dobiti vrtnu garnituru, koju je donirao Mihael Šnajcer te nagradu koju je donirala obitelj Pleh iz Gornjeg Hrašćana – vikend ljetovanje u mjestu Privlaka. 

Veliku koreografiju iznenađenja mažoretkinje su skrivale za sam kraj programa, kad su svjetla pozornice obasjala 12 veselih Djedica koji su se za današnju priredbu naučili stupati i vješto baratati mažoret štapom, a koji su nakon nastupa podijelili darove svim mažoretkinjama.

Mažoretkinje su programom završile svoju uspješnu, osamnaestu po redu, plesnu godinu u kojoj su zabilježile preko 50 nastupa, promovirale svoj kraj diljem Hrvatske i šire, natjecale se na državnom prvenstvu s rekordnim brojem djevojaka, sudjelovale na mnogobrojnim smotrama te nanizale još mnogo iskustva i dragih uspomena. Kako je izgledala plesna čarolija možete pogledati u našoj fotogaleriji!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije