POTPISAN SPORAZUM

KREĆE OBNOVA Zgrada međimurske policije u Čakovcu zasjat će u novom ruhu

- Naš je cilj poboljšati stanje policijskih postaja, koje su uglavnom dotrajale i koje su s obzirom na godinu proizvodnje bile u potrebi da ih se obnovi - rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar te ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić potpisali su 21. prosinca Sporazum o zajedničkoj suradnji u području energetske obnove objekata između Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja te Ministarstva zaštite okoliša i energetike.

Ministarstvo unutarnjih poslova je početkom rujna ove godine prijavilo 26 objekata MUP-a za Program energetske obnove i korištenja obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora, koji provodi Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, a u okviru Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014-2020”.

Sporazum odnosi se na devet policijskih postaja, odnosno Policijsku postaju Daruvar, Policijsku postaju Zlatar Bistricu, Policijsku upravu međimursku (Čakovec), Policijsku postaju i Postaju prometne policije Karlovac, Policijsku postaju Petrinja, Policijsku upravu požeško-slavonsku (Požega), Policijsku postaju Grubišno polje, Policijsku postaju Ploče i Policijsku postaju Vrbovec, a prihvaćeni su projekti za još devet policijskih objekata. Preostale prijave još su u proceduri.

Procijenjena vrijednost projekata energetske obnove za devet policijskih objekata na koje se današnji Sporazum odnosi iznosi oko 47 milijuna kuna, od čega će se osigurati 25,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava, dok Ministarstvo unutarnjih poslova treba osigurati proračunska sredstva u iznosu od oko 21,4 milijuna kuna.

– Naš je cilj poboljšati stanje policijskih postaja, koje su uglavnom dotrajale i koje su s obzirom na godinu proizvodnje bile u potrebi da ih se obnovi – pojasnio je ministar unutarnjih poslova Božinović iz kojeg je razloga i energetska učinkovitost detektirana kao važno područje oko kojega se valja angažirati, nadodavši da je Ministarstvo unutarnjih poslova u ovih godinu dana napravilo skoro deset puta više posla kada je u pitanju obnova policijskih zgrada, nego što bi to bio dosadašnji prosjek MUP-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije