POGINULI BRANITELJI

FOTO Na lipičko-pakračkom području otkrivene spomen ploče poginulim međimurskim braniteljima

Sjećanje na Marijana Zadravca Macana, Josipa Žvorca-Ristu, Branka Vrtarića-Bancija, Franca Potočnik , Dražena Grabara-Dadu, Stjepana Juršića-Juru i Branka Marinčića-Đinca. Neka im je vječna slava i hvala!

U subotu, 22. prosinca, u organizaciji 54. Samostalne Pješačke Bojne Čakovec – Kluba Goričan, na području pakračko-lipičkog kraja otkrivene su ploče za 6 poginulih međimurskih branitelja.

Ploče za poginule branitelje u Malom Banovcu za Marijana Zadravca Macana, u šumi Zukva, u Maloj Derezi postavljena je ploča za Josipa Žvorca-Ristu, Branka Vrtarića-Bancija, Franca Potočnik i Dražena Grabara-Dadu.

U Kusonjama je postavljena je ploča za Stjepana Juršića-Juru, a u Lipiku za Branka Marinčića-Đinca. Sve ploče postavljene su zahvaljujući sponzorima. Za Branka Marincića-Đinca ploču je postavilo Ministarstvo hrvatskih branitelja. Spomen ploče otkrili su, uz članove obitelji, suborci poginulih, Ivan Hudin i Marijan Krušić.

– Ovim putem želimo se zahvaliti svim sponzorima od kojih ističemo, općine Goričan i Selnicu, HDZ Međimurske županije i Fero Kotao jer bez sponzora ne bi ove ploče bile postavljene – poručuju iz 54. Samostalne Pješačke Bojne Čakovec – Kluba Goričan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije