dječak UNIO POSEBNU TOPLINU

TALENTI KOJI DOLAZE Leonardo Reich u ulozi voditelja i svirača osvojio srca publike u Žiškovcu

Nismo mogli prijeći, a da ne predstavimo dječaka koji je prije tjedan dana u Društvenom domu u Žiškovcu dodatno zagrijao gledatelje. I onako u prevrućoj atmosferi ispunjenoj emocijama 9-godišnji Leonardo Reich iz Novog Sela Rok unio je dodatnu i posebnu toplinu.

– Mladi gospodine, svaka čast ! Bio si izuzetan. Bio si šarmantan, za svaku pohvalu. Ti si, unatoč ovim predivnim izvođačima, bio glavni.

>> FOTO Izvođači velebnog programa u Žiškovcu zapalili vatru u našim srcima

Unio su dodatnu toplinu u ovaj dom, među nas, u naša srca. Leonardo, još jedan puta ti od srca hvala! – rekla je minule nedjelje u društvenom domu u Žiškovcu Dragica Benčik, ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec, osjećajući dodatnu potrebu da se zahvali dječaku koji je vodio priredbu Druženje učenika Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec i prijatelja, a koje je domaćin bilo KUD Žiškovec u svom 13. izdanju.

Bilo je to kolažno kulturno i umjetničko popodne u kojem su u prvi plan stavljena umijeća polaznika Centra. Sve se je to odvijalo pod dirigentskom palicom Jagode Srša, predsjednice KUD-a Žiškovec, koja je za voditelje priredbe, protkane emocijama, odbrala djecu. Bile su to 10 i pol godišnje: Tarja Novak, Doroteja Sršan i Alina Žižek, a među  njih je ‘ugurala’ gore spomenutog i hvaljenog Leonarda.

– Lepo pozdravljeni drogi pajdaši i vi pajdašice, drogi vi šteri ste tu z nami. Lepo vas se skupa pozdravljam vu ime organizatora, članova KUD-a Žiškovec, dober vam den i dobro nam došli – obratio se Leonardo publici. Bilo je to toliko sigurno, s toliko nježnosti i topline da su već te prve riječi jednostavno izmamile pljesak, dug iskren. Taj je pljesak usmjerio priredbu prema nečem toplom i lijepom.

Ne smijemo zaboraviti niti udio Leonardovih suvoditeljica koje su, priznale one to ili ne, imale dozu pozitivne treme. Doduše, dvorana je bila prepuna pa kako i ne bi. Upravo je simpatično bilo čuti kako je on pokoji puta poticao i hrabrio Tarju, Dorotelju i Alinu koje su uz njega postajale sve jače i sigurnije.

Leonardo je suvereno vladao pozornicom. Autor ovog priloga vidio je sijaset priredbi koje vode djeca, no ova i ovo je bilo posebno… Voditelji su svoju posebnost i svestranost pokazali i umijećima sviranja na instrumentima s kojima se ‘druže’ u čakovečkoj Glazbenoj školi.

Tarja je svirala flautu, Alina gitaru, a potom se ponovno bez mikrofona, ali sa saksofonom u ruci pojavio Leonardo. Kakav je samo zauzeo stav!? Neupućeni bi rekli kako je riječ o starom ‘maheru’ na tom instrumentu. Odsvirao nam je ‘Đingl rok’, a saksofon svira tek od nedavno.

Kada smo ga pitali odakle mu takva sigurnost na pozornici, rekao je kako se sjeća da je kao ‘malac’ vodio neku priredbu u CZK Čakovec, a sigurnost je stjecao nastupima s KUD Žiškovec, odnosno u njihovim dramskim komadima… pričao nam je Leo, kako ga od milja zovu, o svojim glazbenim dilemama-gitara ili saksofon. Odluka je pala na potojni i misli mu ostati uporan i vjeran.

Rječnik toga ‘mladića’ nas je fascinirao. Stekli smo dojam da razgovaramo sa svestranim umjetnikom. Ne, on nije za sada to. Nastavi li tako, za ovog učenika 3. razreda PŠ Novo Selo Rok još će se čuti daleko, vrlo daleko. Želimo da ga u tome prate njegova učiteljica Alexandra, mama Sjenka i tata Mario.

Ne skidajući pogled s tog talenta dali su potvrdu kako će slijediti taj talent. Ima Leo i 7- godišnjeg brata Lucijana koji je bar za sada u njegovoj sjeni… – Ti buš u životu uspel! – dometnula je jedna gospođa u prolazu, dok je u redu za fotografiranje s junakom popodneva čekao i Sveti Nikola.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije