Evidentna prijetnja

Tko bi trebao pokrenuti izmještanje antenskog stupa u Svetoj Mariji?

Stup se nalazi na zemljištu mjesnog DVD-a, a njihov predstavnik nije za ishitrenu odluku

Na posljednjoj sjednici OV Svete Marije je vijećnica HSS-a Marija Frančić apelirala na stranačku kolegicu i načelnicu Đurđicu Slamek te cjelokupno vodstvo Općine da u dogovoru s DVD-om pokrenu izmještanje T-com-ovog stupa iz centra sela. Predložila je da to bude negdje na rubu naselja, budući da je puno ljudi iz okolnih ulica oboljelo od malignih bolesti. O tom problemu je vijećnica raspravljala u više navrata.

Načelnica joj je odgovorila kako je stup smješten na čestici u vlasništvu DVD-a i da vezano uz tu problematiku treba postići dogovorno s vatrogascima. Vijećnik SDP Dean Jurić pojasnio je, budući da ima izravna saznanja iz te struke, kako bi se time postiglo da zračenje postane puno veće s obzirom na smjer odašiljanja valova sa stupa.

Predsjednik OV-a Dražen Šulj (HSS), koji je ujedno i tajnik DVD-a, je rekao kako će tu temu staviti na dnevni red sastanka DVD-a. Načelnica smatra da treba ići u smjeru ispitivanja na što se nadovezao vijećnik Andreas Lisjak (MDS) istom sugestijom da bi za to trebalo angažirati neko nezavisno stručno tijelo.

Lisjak je ujedno zapovjednik DVD-a Sveta Marija pa smo ga u utorak, 11. prosinca kontaktirali jesu li vatrogasci o tome raspravljali, jer je tajnik obećao žurnu reakciju, no dobili smo negativan odgovor. Nova sjednica Vijeća je u četvrtak, 13. prosinca. Hoće li o tome toga dana raspravljati?

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije