NAGRAĐEN ZLATNOM PLAKETOM

SVAKA ČAST! Josip Munđar iz Selnice krv darovao čak 153 puta!

GDCK Čakovec vjernim davateljima krvi uručilo je priznanja, a među njima se najviše ističe Josip Munđar iz Selnice

Kako je dobrovljno darivanje krvi dobro razvijeno u Međimurskoj županiji, svjedoče nam ovogodišnje jubilarne nagrade koje je Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec uručilo vjernim davateljima krvi.

U petak, 7. prosinca održana je svečana dodjela priznanja za darivatelje krvi tijekom koje su predsjednik GDCK Čakovec, Drago Starčević, dr. med. spec. te ravnatelj GDCK Čakovec dr. sc. Kristijan Valkaj, prigodnim riječima izrazili zahvalnost osobama koje darivanjem krvi spašavaju i uljepšavaju živote osoba diljem Hrvatske.

Prisutne je posebno dirnulo pismo Roberta Markta i Josipa Jelića, izvršnog predsjednika i predsjednika Hrvatskog Crvenog križa upućeno darivateljima krvi u kojem odaje počast i zahvaljuje svim dobrovoljnim darivateljima krvi što su svojim humanitarnim davanjem dijela sebe spasili mnoge živote i mnogima vratili osmijeh na lica.

Svečanost je obilježena podjelom prigodnih priznanja i poklona onima koji su se u darivanju krvi posebno istaknuli višestrukim davanjima. Tako je 12 žena dobilo zahvalnicu i brončani znak priznanja za 35 puta darovanu krv. Ruža Peras i Irena Sedlar iz Čakovca krv su darovale čak 55 puta te su primile srebrni znak priznanja.

Brončani znak priznanja također je primio i 31 muškarac za 50 puta darivanu krv. Srebrni znak priznanja i zahvalnicu za 75 puta darivanu krv primili su redom: Dragutin Antonović iz Preloga, Stanislav Hajdarović iz Gardinovca, Dragutin Pongrac iz Svete Marije i Anton Vranešić iz Goričana.

Posebno je potrebno naglasiti one koji su krv dali sto ili više puta. Tako je gospodin Franjo Oreški iz Pribislavca primio zlatni znak priznanja za 103 puta darivanu krv. Plaketu i zahvalnicu za izvanredan uspjeh primio je Josip Mihalić iz Kuršanca koji je krv darovao 129 puta.S čak 153 davanja krvi, Josip Munđar iz Selnice zasluženo je dobio zlatnu plaketu i zahvalnicu za izvanredan uspjeh.

– Ovim putem čestitamo svim dobitnicima priznanja i nagrada te apeliramo na građane da se priključe akcijama darivanja krvi, jer svakom dozom darivane krvi može se spasiti tri života! – poručuju iz GDCK Čakovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije