VRAĆA SE U KUHINJE

DOMAĆA MAST Dio je naše tradicije, recepata naših baka i našeg kulinarskog identiteta!

Donosimo nekoliko jela koje si svako toliko možete priuštiti, a okusom će vas jednostavno oduševiti

Mit o tome da je svinjska mast nezdrava odavno su pobila mnoga
znanstvena istraživanja. Ključ je u umjerenosti, ali i u
uravnoteženosti koja se jedino može postići ako se uz svinjsku
mast u prehrani koriste i ostale masti i ulja. Ovo su samo neki
od recepata koje si svako toliko možete priuštiti, a okusom će
vas jednostavno oduševiti, piše Jutarnji list.

Pogača s masti

Zima. Druženje. Ako nas pitate ne može proći bez jedne ovakve
pogače koju kasnije možete umakati u teglice ajvara ili
jednostavno zajedno trgati uz čašu dobrog crnjaka.

Kruh sa svinjskom masti

Ovo bi mogao proći i kao najstariji hrvatski sendvič. Za većinu
nema boljeg od domaćeg kruha, šnite namazane masti i posute s
malo dobre crvene paprike. A vi? Možete li odoljeti?

Ječam s pačjom masti i povrće

Iako nije standardna, pačja mast se vrlo lijepo može iskoristiti
u jelima, a pogotovo paše zimi! Svakako probajte jer daje baš
poseban šmek! 

Jaja na svinjskoj masti i čvarcima

Jednostavno, izdašno i provjereno dobro. Jaja na masti i još
posuta na svinjskoj masti neće razočarati ni kao romantičan
doručak u krevet ni kao priprema za dan na snijegu!

Krumpirići pečeni u gusjoj masti

Hrskavi, masni i aromatični. Volim krumpiriće, a ove možete
grickati, guštati u njima i bez burgera sa strane! – donosi

Jutarnji list
.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije