13. SAMOSTALNA IZLOŽBA

FOTO Uz pjesmu čuvara tradicije u Hotelu Park otvorena izložba Marine Dvorski

U četvrtak, 22. studenog službeno je otvorena trinaesta samostalna izložba slikarice Marine Dvorski, čiji će radovi krasiti prostorije čakovečkog Hotel ‘Parka’ do sredine siječnja.

Umjetnica Marina Dvorski stanuje u Reki blizu Koprivnice, a slikanjem se bavi već 11 godina. Iako njeni radovi sadrže motive nadahnute Podravskim krajem, ovo nije prvi put da svoje radove predstavlja međimurskoj publici. Naime, lokacija njene prošlogodišnje dvanaeste izložbe bio je Sveti Martin na Muri. 

>> Otvorenje izložbe Marine Dvorski u čakovečkom Hotelu Park

U Hotelu ‘Park’ predstavljene su 22 slike, koje su nastale u protekle tri godine. Autorica najčešće slika tehnikom ulja na platnu, a u bogatom repertoaru nalazi motive mrtve prirode, cvijeća, pejzaža, sakralne motive, konje i divljač. 

– Umjetnost je uvijek bila u meni, a s obzirom na okolnosti tom sam se pozivu posvetila 2007. godine kad sam upisala u dvogodišnju školu slikanja. Već 2008. godine imala sam prvu samostalnu izložbu, a ovogodišnja je prodajnog karaktera. Svi mi imamo svojih loših trenutaka kad nam treba opuštanje, pa sam tako svoj mir pronašla u kistu – rekla je Marina.

Uz autoricu izložbe, u predgovoru se posjetiteljima obratio i profesor likovne umjetnosti Pero Markić.

– Oduvijek se umjetničko stvaralaštvo smatralo kao Božji dar, a u našoj Podravini je plodno tlo za sve vrste inventivnog nadahnuća. Marina Dvorski oblikovne je poduke usvojila kod vrsnog slikara Ivana Lovrekovića i brzo izgradila vlastiti slikarski stil te rukopis klasičnog realizma, što je rezultiralo aktivnim stvaralačkim naponom – rekao je.

U kulturnom programu nastupile su članice Kulturno-umjetničkog društva ‘Srce’ iz Koprivnice koje su izvele pjesme iz svoga kraja. Nakon svečanog dijela otvorenja, umjetnica je izrazila zahvalnost poklonom za KUD Srce i domaćine. Čuvaricama tradicije darovala je ulje na platnu s motivima ruža, dok je Hotel ‘Park’ primio sliku s prepoznatljivim motivom fazana, koji će trajno krasiti prostorije hotela.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije