Erasmus+ projekt

FOTO Učenici OŠ Ivanovec proveli pet nezaboravnih dana u Danskoj

Sklopili su brojna nova prijateljstva s učenicima iz Danske, Norveške, Španjolske i Cipra, a bilo je čak i suza na rastanku

Vrijeme od 7. do 11. studenog učenici OŠ Ivanovec Matija Bujanić, Nikol Dobranić, Dorian Dokleja, Antonija Hamer, Iva Hančić i Franjo Kranjčec te učiteljice engleskog jezika Ivana Gradečak i Marina Đura proveli su u Danskoj, točnije u gradu Odense. Tamo se nalazi Tarup Skole, škola partner na projektu koju pohađaju učenici 6-15 godina starosti. 

– Naši su učenici bili smješteni kod obitelji učenika i s njima su zajedno pohađali nastavu, sudjelovali u izvannastavnim i izvanškolskim aktivnostima te iz prve ruke vidjeli kako se živi u Danskoj. Svi su bili jako uzbuđeni što zbog leta avionom, što zbog iščekivanja kako će sve proći. Dojmovi naših učenika vrlo su pozitivni – kažu u OŠ Ivanovec.

Svima se svidjela škola koja je vrhunski opremljena, svaki učenik ima svoje računalo koje dobiva od škole i vraća ga kad završi školovanje, u hodnicima učenici mogu igrati stolni nogomet, razne društvene igre ili kartati, a velik dio vremena provode vani, točnije na školskom dvorištu gdje se nalaze različita sportska igrališta. Učenici ne moraju nositi papuče, često rade u grupama i svoje učitelje oslovljavaju imenom jer imaju razvijen vrlo prijateljski odnos s njima.

– Uz Odense gdje smo posjetili muzej Hansa Christiana Andersena i vidjeli njegovu rodnu kuću, posjetili smo i glavni grad Danske, Kopenhagen, gdje smo ušli u kraljičinu palaču, vidjeli parlament i crkvu te šetali gradom, već okićenim za predstojeće božićne blagdane. Na ovom putovanju sklopljena su brojna nova prijateljstva s učenicima iz Danske, Norveške, Španjolske i Cipra. Zajedno smo učili, pjevali, plesali, kuhali, zabavljali se – kažu.

Bilo je čak i suza na rastanku. Svi se slažu kako je ovo iskustvo vrlo vrijedno, a uspomene i prijatelji ostat će za cijeli život. Dodaju da se već sad vesele novom putovanju na Cipar koje će biti u siječnju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije