EDUCIRANI BARMENI iz međimurja

VIDEO I FOTO Koktel majstori osmislili međimurske koktele i ubrzo postali ‘hit’

S obzirom na to da na ovom području već imamo međimursko vino i međimursko pivo, smatrali smo da možemo ponuditi i međimurske koktele. Tako su na listi ‘Beli Međimurec”, ‘Voćna Puca’, ‘Trovnati Šus’, ‘Žareći Međimurec’ i ‘Kmetska Posla’

Iako je najtopliji dio godine daleko iza nas, dojam ljetne atmosfere zasigurno će vam stvoriti ekipa koktel majstora iz Međimurja, koja je u kratkom razdoblju postala pravi hit ovog područja. Majstori struke Saša Novak, Toni Andrašec i Zoran Lisjak educirani su barmeni, koji svoje vještine usavršavaju već dugi niz godina, a ideju o demonstraciji svog znanja, van granica redovnog posla, realizirali su u veljači ove godine. 

Cocktails by Sha[n]keri

Ovaj dinamičan trojac djeluje pod imenom ‘Cocktails by Sha[n]keri’, a kokteli su njihov omiljen hobi i ‘gušt za dušu’. Primarni povod oformljenju bila je upravo strast prema otkrivanju i spajanju koktela, a osnutku je doprinijela i velika potražnja koktel majstora u Međimurju i okolici.

– Naš je cilj proširivanje kulture ispijanja i isprobavanja različitih koktela te isto osigurati Međimurcima na dohvat ruke i po razumnoj cijeni. Najbliži koktel majstori, koji svoje usluge nude na privatnim i poslovnim zabavama, su oni u Zagrebu. Njima je potrebno izdvojiti poveću svotu za uslugu, osigurati smještaj, prijevoz ili slično, što je na kraju neisplativo.

Također, neprocjenjiv je dio ovog posla kad vidim nasmiješena i zadovoljna lica ljudi, koji uživaju u našim pićima – ispričao je certificirani koktel majstor Saša Novak, koji je iskustvo stekao radom u poznatom čakovečkom lokalu te na luksuznom kruzeru američke kompanije na poziciji ‘flair’ barmena, koja podrazumijeva atraktivan šou za goste.

Novitet na vjenčanjima

S obzirom na to da sve više mladenaca teži modernom stilu vjenčanja, koktel majstori se savršeno uklapaju u plan takve večeri, a gosti su oduševljeni što mogu kušati različite kombinacije alkoholnih pića.

– Prateći trendove u ugostiteljstvu, ubrzo smo se našli u svijetu koktela, koji su u našem kraju sve više prisutni. Smatram da se dobro razvijamo te se možemo nazvati liderom u ovom segmentu ugostiteljskog poslovanja – ističe Zoran Lisjak, koji barmenske vještine ‘kleše’ od petnaeste godine života u obiteljskom poduzeću, a ujedno je bio jedan od prvih polaznika tečaja o pripremi i posluživanju koktela. 

Svoje vještine miješanja alkoholnih pića, žongliranja bocama, trikova s ledom i dobrog showa kod pripreme pića do sad su pokazali na sajmovima, festivalima, eventima i zabavama na području Međimurske i Varaždinske županije, ali i šire. 

Autorski miksevi ovih koktel majstora već se nalaze u ponudi nekih čakovečkih lokala 

Uz one nezaobilazne popularne koktele kao što su ‘Mojito’, ‘Sex on the beach’ ili ‘Piña colada’, njihov popis sadrži i autorske mikseve međimurskih koktela na bazi Good Spirit likera. 

– S obzirom na to da na ovom području već imamo međimursko vino i međimursko pivo, smatrali smo da možemo ponuditi i međimurske koktele. Tako su na listi ‘Beli Međimurec”, ‘Voćna Puca’, ‘Trovnati Šus’, ‘Žareći Međimurec’ i ‘Kmetska Posla’ – rekao je Toni Andrašec, čije majstorsko iskustvo u području ugostiteljstva broji više od osamnaest godina, a otkrivanje i spajanje novih koktela, long drink pića te craft ginova s pripadajućim začinima njegova je strast.

Ovaj izuzetno perspektivan trojac svakodnevno radi na usavršavanju tehnika i uvođenju noviteta, stoga više informacija i detalja možete pronaći na njihovoj Facebook i Instagram profilu. Umijeće kojim raspolažu pogledajte u videu, a sljedeći vikend možete ih pronaći i na Sajmu vjenčanja u Varaždinu! 
 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije