čajna ceremonija

KINESKA TRADICIJA U Čakovcu naučite sve o čaju uz majstoricu čajne ceremonije

Uz pripremu i kušanje čaja, bit će govora o njegovim kulturnim, medicinskim, ljekovitim te meditativnim značajkama

Čajna ceremonija Wandering art & tea academy i Udruga Alkiona Čakovec organiziraju kinesku Gongfu ceremoniju čaja te će nam kroz tu staru kinesku tradiciju predstaviti svijet kineskog čaja. Čaj je danas drugi napitak u svijetu odmah poslije vode, a Kina zajedno s Indijom drži oko 60% tržišta.

Iz ovog podatka je vidljivo da kineski čajevi drže velik dio priče o čaju kojeg su portugalski svećenici donijeli u Europu tijekom šesnaestog stoljeća upravo iz Kine. U Europi su ga najviše prihvatili Englezi i to u tolikoj mjeri da su i sami organizirali proizvodnju čaja u Indiji kako bi između ostalog srušili kineski monopol. Ipak, u Indiji čaj nikad nije stekao kultni status kakav postoji u Kini. U čast toj ljekovitoj biljci Kinezi su osnovali i Akademiju čajne ceremonije.

Felix Giron majstorica je čajne ceremonije, a svoje majstorstvo stekla je upravo na spomenutoj akademiji. Prilikom vršenja čajne ceremonije ona će okupljene upoznati s najvažnijim stvarima o čaju te kako ga pripremati i konzumirati. Također će biti govora o kulturnim, medicinskim, ljekovitim te meditativnim značajkama čaja što sve zajedno događaju daje veliku informativnu i praktičnu vrijednost.

– Tijekom ceremonije kušat će se više vrsta čaja pa ovom prilikom molimo posjetitelje da sa sobom ponesu svoju vlastitu šalicu. Osim nje, povedite sa sobom radoznalost, dobrog prijatelja, te svoju najbolju kušalačku postavu – poručuju organizatori. Mjesto i vrijeme događaja je MTC Centar Čakovec, Športska 6, 17. studenog od 16 do 18 sati.

Potrebno je najaviti svoje prisutstvo, jer je broj mjesta ograničen (putem inboxa na Facebook stranici ili na broj mobitela 099/6811133). Ulaz je slobodan, a poželjno je dati donaciju za organizaciju događaja. Za dodatne informacije pogledati Facebook stranicu klikom ovdje

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije