ne daj se generacijo

PROŠLO JE 50 GODINA Susret 65-godišnjaka u Goričanu

Slavljenici, danas 65-godišnjaci slavili su punih pedeset godina otkako su završili osnovnu školu

Dan prije proslave obilježavanja 100. obljetnice ‘Gorčenske republike’ u Goričanu, u petak, 2. studenog okupila se generacija rođenih 1953. godine u Goričanu. Slavljenici, danas 65-godišnjaci slavili su i punih pedeset godina otkako su završili osnovnu školu.

Okupljanje tridesetak članova te generacije bilo je ispred župne crkve sv. Leonarda,  gdje je kasnije održana sveta misa za sve žive i pokojne iz te generacije koju je predvodio župnik vlč. Josip Drvoderić.

Rođeni iz te generacije ‘Gorčencov’ razišli su se, kako se to kaže, po cijelom svijetu i sada bi trebali uživati zasluženoj mirovini. Kroz to druženje prisjetili su se na svoje najljepše mladenačke dane, sjetili događaja, ali i vidjeli svoje prve ljubavi iz mladosti. Danas im je važno da su živi i koliko-toliko zdravi jer životni i radni vijek nije ih mazio.

Nakon svečanog dijela, susret generacije nastavljen je u izletištu Zelengaj kod graničnog prijelaza Goričan uz pjesmu i ples do jutarnjih sati. Dogovoreno je, sljedeće druženje generacije je za pet godina.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije