UZ SVE SVETE

FOTO Posljednje počivalište u Svetoj Mariji s modernom mrtvačnicom

Na blagdan Svih svetih svetomarski župnik vlč. Pavao Markač blagoslovio je dograđene i sanirane prostore mrtvačnice

Jučerašnji dan bila je prigoda za skromnu svečanost na groblju u Svetoj Mariji na kojem se osim pokojnika te sredine pokapaju i oni iz pripadajućeg općinskog naselja Donji Mihaljevec.

Na svečanosti je mjesni župnik vlč. Pavao Markač blagoslovio dograđene i sanirane prostore mrtvačnice. Prema riječima općinske načelnice Đurđice Slamek, to su bila 2 projekta.

– Jedan je bio dogradnja, što je bila ukupna investicija od cca 410.000 kuna od čega je 200.000 kuna sufinancirala Međimurska županija te koristim priliku da zahvalim županu na razumijevanju za naše projekte koji su od velike važnosti za našu Općinu. Naime, dogradnja mrtvačnice bila je neophodna iz razloga jer ista nije imala adekvatan sanitarni čvor što je predstavljalo veliki problem, prvenstveno za vrijeme sprovoda. No, dogradnja je bila i neophodna radi nedostatka skladišnog prostora te prostora za  djelatnike te drugih potreba – dodala je načelnica. 

Sanacija postojećeg dijela je investicija od cca 180.000 kuna, što je djelomično sufinanciralo Ministarstvo graditeljstva u iznosu od 60.000 kuna, obuhvaća radove sanacije krovišta postojećeg dijela mrtvačnice, izmjenu dvaju vrata i pročelje.

– Da bi se završilo s kompletnim uređenjem, postojeća metalna ograda koja je bila u jako lošem stanju zamijenjena je novom, suvremenom i kvalitetnom te je saniran kompletan asfaltni zastor s južne i zapadne strane mrtvačnice što je ukupna investicija od cca 60.000 kuna, a što je u potpunosti financirala Općina – rekla je za kraj načelnica uz koju je na blagoslovu bio i njezin zamjenik Ivica Kočiš.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije