SVI SVETI u murskom središću

FOTO Već u srijedu popodne parkiralište i groblje prepuni

Sudeći po današnjim gužvama na gradskom groblju u Murskom Središću, posljednje će počivalište Grada rudara sutra će biti još punije.

Danas, srijeda 31. listopada u popodnevnim satima, najprometnije prometnice Murskog Središća su bile one koje su vodile prema posljednjem počivalištu grada. Parkiralište prepuno automobila, najviše domicilnih registarskih oznaka, a nemali broj je bio slovenskih i drugih nacionalnih oznaka.

Njihovi vlasnici su ti koji ovdje imaju sahranjene svoje najmilije i zato je valjalo doći uoči Svih svetih kako bi im uredili njihove tihe domove, ukrasili ih cvijećem, zapalili svijeće. Doći će većina njih ovamo i sutra.

Atmosfera dostojanstvena čemu pridonosi izgled groblja koje je u posljednje dvije godine postalo neprepoznatljivo, naravno na bolje. Uloženo je mnogo novaca i truda da bude, neka se drugi ne uvrijede, jedno od posebno lijepih u Međimurju.

Imponira i to što u te dane kada štujemo pokojnike ovdje možete pronaći angažirane ljude koji brinu o redu na parkiralištu, reguliraju promet, a samo groblje je cijele dane i noći pod njihovim budnim okom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije