U OBILASKU OPĆINE

FOTO U društvu načelnika Crnčeca: U Općini Sv. Martin na Muri se radi i gradi

- Idemo se mi provozati našim milim krajem pa da vidite što se događa na samom terenu, predložio je načelnik Crnčec, a to smo i prihvatili...

– Godinama smo željeli da se sva općinska naselja približno jednako izgrađuju, uređuju i održavaju i konačno uspijevamo o tome. Praktički je svako naselje u određenoj aktivnosti, čime pokazujemo kako su svi oni nama jednaki, a prioriteti su postojali, postoje i postojat će, kaže načelnik općine prof. Dražen Crnčec s kojim smo obišli sva općinska naselja.

– Ma što bi ovdje u uredu razgovarali o novostima u općini, idemo se mi provozati našim milim i dragim krajem pa da vidite što se događa na samom terenu, predložio je načelnik Općine Sveti Martin na Muri prof. Dražen Crnčec, protiv čega nismo ništa imali.

Prva je na redu bila Poljska ulica u Svetom Martinu na Muri i naselje Millenium gdje se obavljaju radovi na plinskom i vodovodnom vodu prema i uz nove parcele na kojima će uskoro započeti izgradnja stanova. Nakon što prolazimo lijepo uređenim Brezovcem, stižemo u Jurovčak gdje zapažamo prometne znakove ograničenja kretanja, radne strojeve i radnike.

– Započela je izgradnja nastavka vodovodne mreže u naselju Jurovčak u Općini Sveti Martin na Muri, u dužini od oko 350 metara. Po završetku ovh radova slijedi modernizacija prometnice u istoj dužini, a radi se o dionici koja spaja prostor od mjesne kapelice i gostionicu Jastreb, odnosno prilaz na županijsku cestu Brezovec – Železna Gora. Planirana vrijednost investicije je oko 300 tisuća kuna, od čega Ministarstvo regionalnog razvoja daje 150 tisuća kuna, a preostali iznos platit će općina iz svog proračuna, pojašnjava načelnik Crnčec.

Stajemo u Gornjem Koncovčaku gdje se uređuje unutrašnjost Vatrogasnog doma, koji će nakon toga imati svu novu i funkcionalnu kuhinju i sanitarni čvor te popločene podove i zidove.

– Preostaje nam iduće godine rekonstrukcija krovišta i nakon toga dom će u potpunosti biti obnovljen i sposoban pružiti sve ono što od njega očekuju mještani, vatrogasci i svi drugi, posebno Udruga Krampusi koji su ovdje uredili svoj boravak, kaže Crnčec.

Ulica hrvatskih branitelja dobiva dječje igralište

Kroz Kapelščak i Grkaveščak u kojima je uređena elektrifikacija i javna rasvjeta i gdje niću nova gradilišta, dolazimo u Žabnik.

– Uspjeli smo kupiti određene parcele i oformiti parcelu na kojoj će biti izgrađen dječje igralište u Ulici hrvatskih branitelja u Žabniku. Vidimo izgrađene nove kuće, znamo kako tu žive mlade obitelji i dječje igralište je potreba. Parcelizacija je okončana i trenutno je u izradi projektna dokumentacija, veli načelnik Crnčec vidno zadovoljan kako je ovaj dio općine uređen.

Istovremeno se u Poljskoj ulici u Svetom Martinu na Muri obavljaju završni radovi na plinskom i vodovodnom priključku prema novim parcelama na kojima će se graditi stanbene građevine. Riječ je o dužini od oko 150 metara, a veći dio investicije plaćaju Međimurske vode iz naknade za razvoj koju potrošači uplaćuju prilikom mjesečnih plaćanja svojih računa za vodu.

Gospodarska zona dobro radi kao i turizam

Preko puta ili rotora Žabnika nalazi se Gospodarska zona Sveti Martin, koja izgledom dokazuje kako se u njoj odvijaju aktivnosti, a i dalje se gradi.

– Sve ovdje funkcionira kako se očekivalo, poduzetnici rade i skrbe o svojim tvrtkama. Mi smo uredili ulicu prema tvrtki Vnuk, a sada slijedi javna rasvjeta kako u zoni tako i kod rotora. Postoji interes za proširenje proizvodnih građevina od strane poduzetnika koji ovdje već ‘stanuju’. Ovo je naša gospodarska snaga, a u Termama Sveti Martin te po okolnim brijegovima pak turističko-izletničko i ugostiteljsko blago, rekao je.

– Čekamo novog čelnog čovjeka u Lifeclassu jer bitno je kakva će to osoba biti, a mi želimo da bude kao odlazeći Branimir Blajić, koji je dao ogroman doprinos značenju lokalnih poljoprivrednih i drugih proizvođača za toplički kompleks. Evo sada smo pred Martinje, povodom kojeg će ako se sve poklopi biti izuzetan turističko-gastronomski spektakl od 3. do 17. studenog s centralnim zbivanjima 10. i 11. studenog ovaj put i s tradicijskim krštenjem mošta, zadovoljno nam je rekao i sve pokazao načelnik Dražen Crnčec uz poziv svim ljudima neka tih dana dođu u jedinu međimursku istinsku i vrijednosnu turističku destinaciju.  Jer, došel bu došel sveti Martin!

Kaže Crnčec kako kraju idu radovi na Skelarskoj kući i kako bi vrlo skoro trebao biti zaokruženo područje uz Muru koje je fantastična turistička destinacija. Veterani i dragovoljci Domovinskog rata i nogometni klubovi Polet i Bratstvo rade odlično, što potvrđuju rezultati, ali i atmosfera u tim društvima, što pak pokazuje kako općina živi zajedništvom i u dobrim odnosima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije