učenje kroz igru

U dječjem vrtiću Dječja mašta obilježen Dan bijelog štapa

Djeca i članovi Udruge koji su došli u pratnji njihove predsjednice Marije Ciglar učili su jedni od drugih i pri tome se odlično zabavili

Dječji vrtiću Dječja mašta, područni objekt Bambi u Čakovcu obilježio je 15. i 16. listopada Dan bijelog štapa.

Udruga slijepih Međimurske županije tom je prigodom organizirala aktivnosti za djecu uzrasta srednje i starije mješovite odgojno-obrazovne skupine. Djeca i članovi Udruge koji su došli u pratnji njihove predsjednice Marije Ciglar učili su jedni od drugih i pri tome se odlično zabavili.

Djeca su isprobala kako je to primati podražaje iz drugih senzornih kanala kada ne možemo vidom, snalaženje u prostoru uz pomoć bijelog štapa koji se koristi kao pomagalo za slijepe i slabovidne osobe te različite instrumente koje su donijeli članovi Udruge.

Djeca su svojim gostima opisivala igračke kojima se vole igrati u vrtiću, kako bi što bolje predočila njihove karakteristike verbalno te putem dodira. Na kraju druženja, Udruzi slijepih Međimurske županije uručena je simbolična donacija koju su prikupila djeca sa svojim roditeljima odnosno skrbnicima te zaposlenici područnog objekta Bambi te tako dala svoj doprinos daljnjim aktivnostima Udruge.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije