KUD SELJAČKA SLOGA

FOTO Japica i glumačka ekipa iz Donje Dubrave oduševili Gornjokraljevčane

Članovi KUD Seljačka sloga Donja Dubrava prvi puta su nastupili u Gornjem Kraljevcu. Bilo je to u nedjelju 21. listopada uveličavši Mamičinu škriju.

Kada je Šefanija Jambrošić u najavi nastupa KUD-a Seljačka sloga Donja Dubrava pročitala njihovu ‘osobnu kartu’ gledatelji u prepunoj dvorani Društvenog doma u Gornjem Kraljevcu shvatili su kako će pred njima nastupiti renomirano društvo koje se je proslavilo svojom kvalitetom diljem Lijepe Naše i izvan njenih granica.

Riječ je u društvu koje je u svojim redovima imalo renomiranu Tetu  Lizu, primadonu međimurske narodne popijevke. Na pozornici smo vidjeli splet međimurskih narodnih kola koje su gotovo do savršenstva izveli članovi pomlađene folklorne sekcije uz pratnju tamburaša pod vodstvom maestra Antuna Horvata-Tončeka. Ipak, nećemo pogriješiti kada kažemo kako su zvijezde priredbe bili članovi dramske sekcije koji su se predstavili igrokazom Japa bi se ženili, autora Stjepana Škvorca.

U njemu su protagonisti bili: Nada Bašnec, Štefica Kovač, Vlado Čmrlec, Božica Kivač i nenadmašni Marko Karloci, zvijezda hrvatske amaterske kulturne scene. Vrlo dobro su prihvaćeni od gledatelja koji su u nekoliko navrata pljeskom prekidali njihovo izvođenje. I s pravom.

Gornjokraljevčani su pred sobom imali jednu od najboljih glumačkih postava Međimurja i šire i tako veliki su zaslužili da budu dionicima jedne velike priredbe koja je priređena u jednom malom međimurskom naselju u kojem su ove nedjelje Mamičinu škriju otvorili deveti puta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije