sportska konferencija

Studenti predstavili Međimursko veleučilište na SportFest konferenciji u Poreču

MEV je u izrazito pozitivnom kontekstu spominjan u području edukacije sportskih menadžera

Studenti Međimurskog veleučilišta u Čakovcu od 12. do 14. listopada su sudjelovali na SportFest konferenciji u Poreču. Na skupu je predstavljen niz zanimljivih sportskih tema među kojima su posebnu pozornost privukla pitanja društvene odgovornosti u sportu, trendova u sportskoj medicini, ulaganju u sport, životnog stilu sportaša te motivacije u sportu.

Iako su izrazito zanimljive teme iznosile atraktivne sportske ličnosti, među kojima Ivica Kostelić, Miroslav Ćiro Blažević, Pero Kuterovac i drugi, u fokusu sudjelovanja MEV-a bili su predstavljanje Veleučilišta i njegovih studijskih sadržaja vezanih uz sport.

Na konferenciji se raspravljalo i o turističkom i ekonomskom utjecaju sportskih manifestacija, o fitness businessu i upravljanju sportskim aktivnostima i sadržajima, a upravo su to i sadržaji koje studenti Veleučilišta tijekom svog obrazovanja proučavaju i kojima se posvećuju u praktičnom dijelu nastave.

Jedna od nekoliko središnjih tema konferencije bila je i ‘Edukacija sportskih menadžera u Hrvatskoj’. Međimursko je veleučilište u tim izlaganjima spominjano u izrazito pozitivnome kontekstu kao jedna od tek nekoliko institucija u Republici Hrvatskoj s cjelovitim programom obrazovanja sportskih menadžera. Na okruglom stolu “Run fest”, kao bitnog partnera, Veleučilište je predstavio i direktor Termi Sveti Martin Branimir Blajić.

U sklopu konferencije održan je i Skup sportskih institucija, trenera i menadžera na kojoj je predstavljen rad Međimurskog veleučilišta u Čakovcu, a predavačica Magdalena Zeko svojim je izlaganjem i prezentacijom sudionicima konferencije predstavila sadržaje i studijske programe koji ovu visokoškolsku ustanovu čine respektabilnom institucijom za obrazovanje sportskih menadžera.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije