ŽUPA Sveti Martin na Muri

Proslavit će se 550 godina od izgradnje župne crkve

Ovom svečanom trenutku prethodila su dva isto tako vrijedna događaja u župi - Dan zahvalnosti za plodove zemlje te godišnje Klanjanje ili Klečanje

Najsjevernija hrvataka Župa Sveti Martin na Muri, ove godine obilježava vrlo značajnu i vrijednu obljetnicu svoje duhovne i svjetovne povijesti. Proslavlja se 550. obljetnica izgradnje sadašnje župne Crkve Svetog Martina biskupa, a središnja svečanost bit će na svećev blagdan 11. studenog, dakle na Martinje kada i općina slavi svoj dan, kada će osim misnih slavlja biti prikazan dokumentarni film te prigodan letak, koji su kako kaže župnik i dekan Štrigovskog dekanata prečasni Ivan Herceg u nastajanju.

Ovom svečanom trenutku prethodila su dva isto tako vrijedna događaja u župi koja je dala iznimno velik broj svećenika, časnih sestara i redovnika, a to su pohod u Međugorje te netom završen Dan zahvalnsoti za plodove zemlje te godišnje Klanjanje ili Klečanje. Posebno je dojmljiv bio ovaj drugi događaj jer je Svetu misu predslavio velečasni Petar Repić koji je od 1982. do 1986. godine bio kapelan u Svetom Martinu na Muri, a danas je župnik u Zlatar Bistrici.

Plodove zemlje prinosili odjeveni u svečane narodne nošnje, učenici Osnovne škole Sveti Martin na Muri s kojima je na Svetoj misi i svečanosti zahvale bila profesorica Petra Novinščak, v.d. ravnateljica svetomartinske škole koja sa župom jako dobro surađuje, poglavito u Caritasovim akcijama, te skrbi za starije i nemoćne, kao i gladnu djecu u Africi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije