'GORIČANSKA REPUBLIKA'

MAME POGLEDE Sto godina stari bicikli krase park u centru Goričana

- Ova praktična prijevozna sredstva u privatnom su vlasništvu te se ovim putem mole mještani i prolaznici da se iste ne oštećuje niti miče s postavljenih pozicija - poručuju iz Općine

Tijekom 19. stoljeća bicikl je bio idealno prijevozno sredstvo koje je služilo kako bi ljudi stigli s jednog odredišta na drugo, te ono najvažnije do posla. Predstavljao je veću fleksibilnost, udobnost, ali i uštedu vremena. Pojava bicikla okončala je i korzete, te duge suknje koje su žene u ondašnje vrijeme nosile.

– Bicikl je učinio više za emancipaciju žena nego bilo što drugo na svijetu – riječi su to koje je davne 1896. godine konstatirala Susan B. Anthony. Sto godina stari bicikli postavljeni u centralni park Općine Goričan osim što će obogaćivati eksterijer ujedno će poslužiti i kao najava za nadolazeći događaj “Goričanske republike” čije su pripreme u punom jeku.

– Ova praktična prijevozna sredstva u privatnom su vlasništvu te se ovim putem mole mještani i prolaznici da se iste ne oštećuje niti miče s postavljenih pozicija – poručuju iz Općine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije