TJEDAN SOLIDARNOSTI

FOTO Mališani Dječjeg vrtića Cipelica cijeli tjedan uče o pomaganju potrebitima uz edukacije Crvenog križa

Mališani skupljaju hranu i vesele se što mogu pomoći nekome tko tu pomoć zaista treba

U šarenim i veselim prostorijama Dječjeg vrtića Cipelica Čakovec, 11. listopada održana je edukacija za djecu o projektu Crvenog križa Čakovec ‘Solidarnost na djelu’. Akcija se provodi od 8. do 14. listopada, a danas je mališanima održano prvo predavanje ove godine.

Tradicionalna humanitarna akcija društava Hrvatskog Crvenog križa ‘Solidarnost na djelu.’ djeluje pod motom ‘Ne dvoji! Za drugog izdvoji!’, a toj se hvalevrijednoj akciji, već drugu godinu za redom, pridružio i Dječji vrtić Cipelica.

– Prošle godine smo ovakvu edukaciju organizirali u sklopu projekta kojeg smo tada provodili i pokazalo se da je predavanje oduševilo djecu, ali i roditelje pa su radionicu ponovno zatražili i ove godine. Danas su nam prisutni volonteri čakovečkog Crvenog Križa, a cilj je upoznati djecu s djelovanjem Socijalnog dućana u Čakovcu te na koji način se koristi prikupljena hrana. Djeca su jako dobro funkcionirala i postavljala razna pitanja – ispričala je odgajateljica Milana Hozmec, inicijatorica provođenja projekta u Dječjem vrtiću Cipelica, koja kaže kako su nakon održanih predavanja roditelji primijetili da djeca usmjeravaju druge na pomaganje i dobra djela.

Cilj suradnje s čakovečkim društvom Crvenog Križa je razviti osjetljivosti za druge kod djece predškolske dobi. U projekt su uključeni svi polaznici spomenutog dječjeg vrtića, što znači da će biti educirano dvjestotinjak mališana.

– Djecu pokušavamo oplemeniti predavanjem o tjednu solidarnosti, ukazati im na to koliko je pomoć potrebitima važna. Mališani skupljaju hranu i vesele se što mogu pomoći nekome tko tu pomoć zaista treba, bilo u obliku odjeće ili hrane. Prikupljena hrana bit će pohranjena u Socijalnom dućanu, nakon čega se održava podjela. Učimo ih i da pružaju ljubav i toplinu prijateljima i obitelji te da poštuju druge osobe i pomažu starijima i nemoćnima, a ujedno im ukazujemo i na ostale aktivnosti koje Crveni Križ provodi – rekla je Alenka Novak, članica Gradskog društva Crvenog križa i voditeljica predavanja.

U akciji se prikupljaju dugotrajni artikli poput riže, brašna, ulja, šećera, juha u vrećici, tjestenine i sličnih, namirnica, a humanitarnoj kupnji se mogu priključiti svi zainteresirani.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije