SJEĆANJA NAVIRU

FOTO Dvostruka humanitarka Gabriela Jakupek iz Svete Marije

Ona nije samo vatrogaskinja, već ju je životni poziv odnio u zdravstvene vode, postala je bacc. med. techn., prvostupnica sestrinstva. Višestruka je davateljica krvi, a tek joj je 25 godina...

– I prođe tako 10 godina. Narasteš, odrasteš, sazriješ, ali uvijek se boriš jednakim žarom. Od natjecatelja dođeš do voditelja. Prije deset godina bila sam natjecateljka vatrogasne mladeži DVD Sveta Marija kada smo bile sudionice državnog natjecanja vatrogasne mladeži u Makarskoj – ispričala nam je Gabriela Jakupek, predsjednica Udruge vatrogasne mladeži u DVD Sveta Marija gdje i vodi mlade vatrogaskinje na putu vatrogasne edukacije i uspona.

Deset godina poslije Gabrijela je nedavno u Zadru na istome natjecanju bila voditeljica ženske mladeži svojega društva. – Trenuci uvijek pišu lijepu povijest! – opisala je natjecanje.

Što ti znači vatrogastvo?

– Znači mi jako puno, ali stvarno jako puno, postoje teški trenuci u kojima bih najradije odustala, jer u vatrogastvu kao i svugdje ne cvjetaju samo ruže, ali to nikad ne mogu napraviti jer to je nešto što je jednostavno dio mene – kaže naša sugovornica.

 – Moj najveći prioritet u vatrogastvu je rad s mladima, Naučiti ih da zavole ovu plemenitu organizaciju, barem upola koliko ja. Vatrogastvo ti daje puno novih prijatelja, puno novih doživljaja, a u mom svijetu i puno ponosa. Ponosa na moje ekipe, ponosa na moj DVD Sveta Marija. Daje mi posebno zadovoljstvo i snagu za buduće generacije koje nas tek očekuju, nove izazove, nove tuge, a još vise veselja. U stalnom sam ‘muvingu’ baš zbog vatrogasaca, voljna i željna velikih napredaka, novih uspjeha, novih izazova, novih obrazovanja – ispričala nam je puna ushićenja.

– Hvala Bogu, naše DVD ima svoje potencijale koje cijeni i potiče na što veći napredak, pa tako u našem selu nije teško zavoljeti vatrogastvo pa makar si i žena – završila je s prelijepom porukom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije