DANI OTVORENIH VRATA

FOTO Vatrogaskinje Žiškovca se penjale na toranj i trčale preko prepreka

Svoje vještine pokazalo je 7 vatrogastinja. Djevojka s najboljim rezultatima u zajedničkom bodovanju dviju disciplina bila je i ujedno najmlađa natjecateljica Enna Trupković (15) iz Žiškovca.

U nešto dužem izdanju od prošlogodišnjih, ovog su vikenda održani drugi za redom Dani otvorenih vrata Vatrogasne sportske udruge Žiškovec. Tako su članovi udruge cijeli vikend rezervirali za sve zainteresirane, koji su iz prve ruke mogli saznati informacije vezane uz treninge i opremu te mogućnostima za sudjelovanje na međunarodnim natjecanjima.

– U naših 5 godina postojanja već pune 4 godine se aktivno natječemo na Svjetskim prvenstvima, stoga je jedan od ciljeva organizacije Dana otvorenih vrata informirati sve veći broj zainteresiranih da nam se pridruže u aktivnostima i vatrogasnim sportskim natjecanjima. Uvijek se pojavi netko novi tko se želi pridružiti, a ove godine  odazvali su nam se zainteresirani gosti iz Varaždinske županije – rekao je Radovan Zadravec, predsjednik Vatrogasne sportske udruge Žiškovec i dopredsjednik Međunarodne vatrogasne sportske federacije.

Dani otvorenih vrata započeli su u subotu 6. listopada, a članovi udruge uspješno su ih zatvorili današnjim održavanjem natjecanja u dvoboju za djevojke. Natjecanje je sadržavalo dvije discipline – penjanje na toranj visine 4 metara i trčanje na 100 metara s preprekama.

Svoje vještine pokazalo je 7 djevojaka koje su se, osim na današnjem dvoboju, natjecale i na svjetskim te međunarodnim natjecanjima. Djevojka s najboljim rezultatima u zajedničkom bodovanju dviju disciplina bila je i ujedno najmlađa natjecateljica Enna Trupković (15) iz Žiškovca.

-Treniram 4 godine i članica sam Vatrogasne sportske udruge Žiškovec i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Žiškovec, a uključila sam se jer ovaj sport smatram posebnim i zanimljivim. Najteži dio današnjeg natjecanja bio je prelazak grede, no sve smo je uspjele svladati – kazala je Enna.

U ugodnoj atmosferi nakon podjele priznanja, članovi i posjetitelji nastavili su druženje u prostorijama Vatrogasne sportske udruge Žiškovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije