u moslavini

FOTO KUD Goričan na desetom ‘Miholju u Ludini’

U kulturno-umjetničkom programu KUD Goričan predstavio se sa spletovima međimurskih kola

Tamburaška i folklorna sekcija Kulturno-umjetničkog društva Goričan nastupila je na manifestaciji pod nazivom “Miholje u Ludini”. Manifestacija se već tradicionalno održava u Moslavačkoj regiji, u općini Velika Ludina, a ove godine održano je deseto “Miholje u Ludini”.

Istoimenom manifestacijom se ujedno i obilježavaju Dani župe Sv. Mihaela Arkanđela, zaštitnika župe i mjesta. Ovogodišnje “Miholje u Ludini” održano je od 21. do 30. rujna, a središnji program istoimene manifestacije odvijao se 29. rujna kada su folklorna društva iz Goričana te Voćina prikazala tradiciju svog kraja.

U kulturno-umjetničkom programu KUD Goričan predstavio se sa spletovima međimurskih kola. Nadalje, KUU “Voćin”dočarao je tradiciju pjesama i plesova Slavonije, dok su domaćini manifestacije, odnosno članovi KUD-a “Mijo Stuparić”, izveli nekoliko pjesama i plesova Moslavine.

Valja još spomenuti da su, osim bogatog kulturno-umjetničkog programa, manifestaciju obilježile i tradicijske dječje igre pod nazivom “Ludinski sedmoboj”, pjesnička i likovna večer te Dani otvorenih vrata društava. Kako su članovi Kulturno-umjetničkog društva Goričan oduševljeni besprijekornom organizacijom prije spomenute manifestacije od strane domaćina, svakako očekuju nastavak uspješne suradnje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije