SRETNO STIGLI NA CILJ

Od Čakovca do Vukovara: Policajci na biciklima odvozili 330 km za 26 poginulih prijatelja

Jake snage MUP-a uvijek skupa

Nakon dva naporna i iscrpljujuća dana policajci policijskih uprava međimurske i varaždinske sretno su stigli  u Vukovar s ciljem pokloniti se i odati počast svojim kolegama poginulim u obrani grada 1991. godine.

Tijekom cijelog imali su lijepo i sunčano vrijeme a od Donjeg Miholjca, za nagradu i vjetar u leđa. U gradu su obišli i zapalili svijeće kod spomen ploče podignute za njihove kolege na Trpinjskoj cesti, spomen ploču podignutu za sve poginule i nestale policajce, Ovčaru i Memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata.

Ovim putem se žele zahvaliti svim sudionicima ovog projekta, jer je svaki od njih bio važna karika bez koje bi on bio teško ostvariv: općinama Sveti Martin na Martin, Vratišinec, Selnica, Podturen i Donji Vidovec, gradovima Čakovcu i Murskom Središću,  Međimurskoj županiji i Toplicama Sveti Martin koji su im pomogli novčanim sredstvima, Udruzi umirovljenika unutarnjih poslova Čakovec koja im je ustupila svoj žiro račun, Policijskoj upravi međimurskoj na logistici i koordinaciji s policijskim upravama na trasi kretanja, trgovini Beciklin na ustupljenim rezervnim dijelovima, Vinariji Tomšić, Međimurskim lepim dečkima, suborcu Josipu Zadravcu na dobroj kapljici, našem kapelanu Vjekoslavu Vidačeku koji nas je ispratio s molitvom za sretan put te Martini Bezek koja je vozila s nama i bila spremna u slučaju potrebe pružiti  medicinsku pomoć. 

– Želim se također zahvaliti Gradu Vukovaru koji im je omogućio da se po dolasku osvježe i okrijepe u prostorijama HNK Mitnica, a posebna zahvala Tomislavu Josiću koji je sve to iskoordinirao. Zahvaljujem se članovima obitelji poginulih koji su nas dočekali u Vukovaru. Na kraju ali zato ne manje važno svim mojim kolegama koji nisu žalili vremena i truda i krenuli s nama na put. Svima vama veliko hvala! – poručio  je umirovljeni policijski službenik Tomislav Horvat, jedan od glavnih organizatora biciklističke rute do Vukovara. Prema njegovim riječima biicklima su odvozili ukupno 330 kilometara.

Uz dobru biciklističku opremu svakog od njih resila je bijela sportska majica od koji je svaki sudionik biciklijade na prednjoj strani imao sliku jednog od svojih poginulih prijatelja i suboraca s porukom: ‘Navek on živi k izgine pošteno’, a na leđima je stajo slogan i pokretač ‘Jake snage MUP-a uvijek skupa’.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije