Da su uistinu odlični uvjerili smo se i sami. Zato ne dvojite i na fine kestene u Čakovec dojdite!
Pečeni kesteni su neizostavan dio jeseni. Oni pripadaju porodici orašastih plodova, ali imaju puno manje masti u odnosu na orahe ili kikiriki. Imaju prepoznatljiv blagi okus kojega većina ljudi voli.
Vole ga i Međimurci koji kod kuće i u vikendicama uživaju u kestenima i mladom vinu. No, oni koji si to ne mogu priuštiti, mogu od doći u centar Čakovca na vruće slasne kestene koje kod Doma sindikata peče najstarija kestenjarka u Međimurju, 83-godišnja Marija Knezić iz Čakovca.
– Kestene pečem već puno godina. Volim taj posao, a sretna sam kad ljudi uživaju u njihovom okusu. Ove godine su kesteni slatki, a za jednu ‘turu’ potrebno je, uz stalno miješanje, oko 20 do 25 minuta pečenja – rekla nam je Marija.
Da su uistinu odlični uvjerili smo se i sami. Zato ne dvojite i na fine kestene u Čakovec dojdite!