BAŠ SU SLASNI

Čakovcem zamirisali kesteni, peče ih najstarija kestenjarka Marija Knezić (83)

Da su uistinu odlični uvjerili smo se i sami. Zato ne dvojite i na fine kestene u Čakovec dojdite!

Pečeni kesteni su neizostavan dio jeseni. Oni pripadaju porodici orašastih plodova, ali imaju puno manje masti u odnosu na orahe ili kikiriki. Imaju prepoznatljiv blagi okus kojega većina ljudi voli.

Vole ga i Međimurci koji kod kuće i u vikendicama uživaju u kestenima i mladom vinu.

No, oni koji si to ne mogu priuštiti, mogu od doći u centar Čakovca na vruće slasne kestene koje kod Doma sindikata peče najstarija kestenjarka u Međimurju, 83-godišnja Marija Knezić iz Čakovca. 

– Kestene pečem već puno godina. Volim taj posao, a sretna sam kad ljudi uživaju u njihovom okusu. Ove godine su kesteni slatki, a za jednu ‘turu’ potrebno je, uz stalno miješanje, oko 20 do 25 minuta pečenja – rekla nam je Marija.

Da su uistinu odlični uvjerili smo se i sami. Zato ne dvojite i na fine kestene u Čakovec dojdite!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije