![kesteni](https://cdn-emedjimurje.net.hr/wp-content/uploads/87864b5a5f8269eabd1149e9f2675e18-view_article_new.jpg)
Da su uistinu odlični uvjerili smo se i sami. Zato ne dvojite i na fine kestene u Čakovec dojdite!
Pečeni kesteni su neizostavan dio jeseni. Oni pripadaju porodici orašastih plodova, ali imaju puno manje masti u odnosu na orahe ili kikiriki. Imaju prepoznatljiv blagi okus kojega većina ljudi voli.
Vole ga i Međimurci koji kod kuće i u vikendicama uživaju u
kestenima i mladom vinu.
– Kestene pečem već puno godina. Volim taj posao, a
sretna sam kad ljudi uživaju u njihovom okusu. Ove godine su
kesteni slatki, a za jednu ‘turu’ potrebno je, uz stalno
miješanje, oko 20 do 25 minuta pečenja – rekla nam je
Marija.
Da su uistinu odlični uvjerili smo se i sami. Zato ne dvojite i
na fine kestene u Čakovec dojdite!