SRETAN VAM PUT!

FOTO Biciklom od Čakovca do Vukovara: 26 živih vozi za 26 poginulih prijatelja

U prohladno i još ne vedro jutro danas, 28. rujna, se je pred zgradom PU međimurske okupilo silno mnoštvo kako bi na put Vukovara ispratili bicikliste policijskih uprava međimurske i varaždinske.

– Mi slavimo život, a prisjećamo se onih naših prijatelja koji nažalost  nisu među nama koji su položili živote za našu slobodu, njih je s našeg područja 26 – rekao nam je umirovljeni policijski službenik Tomislav Horvat, jedan od glavnih organizatora biciklističke rute do Vukovara. Do njega tu je bio Miljenko Vrbanec, načelnik PP Mursko Središće.

Taj tandem nam je rekao kako Policijska uprava međimurska na inicijativu međimurskih dragovoljaca, branitelja Zasebne postrojbe Policijske uprave međimurske i varaždinske koji su sudjelovali u obrani Vukovara i Borovog naselja, u čast poginulih i nestalih branitelja Zasebne postrojbe organizira vožnju biciklima policijskih službenika od Čakovca do Vukovara. Čuli smo kako je trase puta duga 252 kilometra koju planiraju preći do sutra u 15 sati kada će doći do spomenika svim nestalim i poginulim policajcima u Vukovaru.

Mislili su na svaki detalj, imajući osigurani servis za bicikle i zdravstvenu skrb u pratnji, tako da im putovanje ne bi, ovako ornima, fizički i psihički potkovanima, bilo protkano nedaćama. Uz dobru biciklističku opremu svakog od njih resila je bijela sportska majica od koji je svaki sudionik biciklijade na prednjoj strani imao sliku jednog od svojih poginulih prijatelja i suboraca s porukom: ‘Navek on živi k izgine pošteno’, a na leđima je stajo slogan i pokretač ‘Jake snage MUP-a uvijek skupa’.

Put je počeo ispred Policijske uprave međimurske, svečanim blagoslovom kapelana Policijske kapelanije “Sv. Franje Asiškog” za Policijsku upravu međimursku, vlč. Vjekoslava Vidačeka, a sretan put im je poželio, umjesto opravdano odsutnog načelnika PU međimurske Ivana Sokača, Danijel Mikulić, voditelj službe Kriminalističke policije. Potporu ovom humanom činu došlo je pružiti i nekoliko odvažnih biciklistica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije