40 DANA ZA ŽIVOT

I u Čakovcu kod bolnice počela nova inicijativa: Molitvom i bdijenjem protiv pobačaja

Riječ je o inicijativi koja se ove godine provodi u 29 gradova diljem Hrvatske, u trajanju od 40 dana, a temeljni cilj im je zaštita života od začeća do prirodne smrti

Ispred  Županijske bolnice Čakovec 26. rujna je započela sedma po redu inicijativa 40 dana za život. Riječ je o inicijativi koja se ove godine provodi u 29 gradova diljem Hrvatske, u trajanju od 40 dana, a temeljni cilj im je zaštita života od začeća do prirodne smrti. Kampanja traje do 4. studenog, a u istoj sudjeluje 415 gradova diljem svijeta.

– Svaki dan bdije se i moli ispred Županijske bolnice u Čakovcu u vremenu od 6 do 18 sati. Priključi se i ti i budi tu za majke, za nerođenu djecu i sve one kojima je potrebna tvoja pomoć – kaže Sanja Bratinšćak, voditeljica inicijative za grad Čakovec.

U ovoj kampanji bit će prikazan i prvi dokumentarni film o inicijativi “40 dana za život” u Hrvatskoj. Dokumentarni film bit će prikazan u svih 29 gradova koji sudjeluju u inicijativi. Pretpremijera filma bit će 19. listopada  u Zagrebu, a premijera 20. listopada u svim ostalim gradovima. 

– U Čakovcu će film biti prikazan 20. listopada u 20:00 sati u Katoličkom domu. Film svjedoči snagu prisutnosti i ljepotu života. Pozivamo Vas da nam se pridružite – poručuje Bratinšćak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije