STRAVIČNA SCENA

STRAŠNO U kanalu u Dekanovcu pronađeno sedam okrutno odbačenih štenaca, jedan uginuo

U Dekanovcu ponovno odbačeni štenci, slučaj komentira voditeljica čakovečkog Azila Aleksandra Hampamer i javno proziva načelnika. Ivan Hajdarović za naš je portal rekao kako su njezine objave neprofesionalne

U nedjelju, 16. rujna Općina Dekanovec ponovno se susrela s prošlogodišnjim slučajem – u kanalu je pronađeno sedam okrutno odbačenih štenaca, dvadesetak metara od lokacije gdje je 2017. slučajne prolaznike dočekala slična stravična scena.

Pronađeno je sedam štenaca u lošem stanju od kojih je jedan uginuo. Prolaznici su o svemu obavijestili načelnika Općine Dekanovec Ivana Hajdarovića, koji je, kako kaže, postupio po proceduri te obavijestio veterinarski odjel, a spašeni štenci sada se nalaze u čakovečkom Skloništu za životinje.

Slučaj komentira Aleksandra Hampamer, voditeljica čakovečkog Azila Prijatelji, objavom fotografija nesretnih štenaca na Facebook profilu, gdje spominje načelnika Općine Dekanovec.

– ‘Što se mene tiče, slobodno možete napisati sve što mislite o neprovođenju zakona načelniku općine Dekanovec. Jedina je općina Međimurske Županije koja nema potpisan ugovor sa skloništem… Hoćemo li načelniku Dekanovca svi zajedno objasniti kako to ‘drugačije sutra’ možemo stvoriti? Ne kukanjem kako to sve puno košta, ne hladnoćom prema živim bićima koja umiru u tamo nekom kanalu, ne bježanjem od odgovornosti, nego odgovornim, suosjećajnim i etičkim provođenjem Zakona o zaštiti životinja koji pruža hrpu alata kako riješiti problem napuštenih životinja. Samo ako se malo potrudimo. Pišite mu slobodno.’ – dio je objave voditeljice azila Prijatelji koja je u objavi priložila i načelnikovu e-mail adresu.

Na sve je reagirao i načelnik Općine Dekanovec Ivan Hajdarović, koji kaže kako na takve objave jednostavno nema komentara. 

– O slučaju me kontaktirala nalaznica štenaca, no u tome trenutku nisam bio na području općine kao ni županije. Napravio sam što sam mogao i tome pozivom obavijestio veterinarsku organizaciju koja je kasnije poduzela ono što se mora. Moja je poruka da se ovakvo postupanje prema životinjama više ne smije događati. Ponovio se slučaj od prošle godine, a u pitanju su bili i slični štenci, stoga pretpostavljam da se radi o istom psu pri čijem su okotu vlasnici nepravilno postupili – rekao je Hajdarović i komentirao kako je objava voditeljice Azila Prijatelji neprofesionalna. Ustupio nam je i prošlogodišnje fotografije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije