ČAKOVEČKI BAZENI

Završen godišnji remont, od petka na bazene

Gradonačelnik Stjepan Kovač najavio izgradnju vanjskih bazena i dodatne sportske sadržaje vezane uz njih. Vrijednost remonta iznosi cca 400.000 kuna

Na današnjoj, četvrtak 13. rujan, konferenciji za novinare obznanjen je završetak radova na 19. godišnjem remontu čakovečkih bazena Marija Ružić koji su od sutra, petak 14. rujna, dostupni korisnicima. Izraženo zadovoljstvo sa svima koji su sudjelovali u radovima. 

Stjepan Kovač, gradonačelnik Grada Čakovca, Miodrag Cico Novosel, direktor GP Ekom  d.o. o.Čakovec i Ivan Zrna, predsjednik NO gradske tvrtke, govorili su pred novinarima o minulom remontu čakovečkih bazena Marija Ružić koji su trajali od 3. do 13. rujna. Direktor Ekoma d.o.o. je istaknuo kako se remont obavlja godišnje i to mahom početkom školske godine, a on je sastavnica godišnjeg plana održavanja bazena.

– To je sveobuhvatni zahvat na cijeloj građevini i sustavima, izrazio istaknuo je te izrazio zahvalnost svima koji su u remontu sudjelovali, od domicilnih djelatnika do vanjskih suradnika, izvođača radova te dodao kako će već sutra početi pripreme za 20. godišnji remont koji će se dogoditi za godinu dana.

Na bazenima su obavljena čak 42 zahvata, a prioritetnim je istaknuta zamjena spuštenih stropova u svim tuševima s ugradnjom panela, zamijenjene su preljevne rešetke preljevnih kanala bazena za neplivače, zamijenjena je kompletna instalacija na tuševima kod sauna, zamijenjena je karbonatna Lexan ploča na krovu bazena i obnovljeno je pročelje fasade kod ulaza u bazen jer su na njoj tragovi vremena unatrag 20 godina pokazali ‘zube’.

– Mi pokušavamo kroz ove remonte da se zub vremena vidi što manje-pohvalno će Novosel dodajući kako je danas ispitana voda od stane ZZJZ Međimurske županije pa su bazeni spremni za sutrašnji rad prema standardnom radnom vremenu od 8-22 sata, a petkom do 24. Kovač je pohvalio rad svih djelatnika GP kao i direktora. Pohvalio je rad bazena kao primjer dobre prakse.

– Remonte radimo da bi bili što sigurniji za korisnike, istaknuo je Kovač.

Osvrnuo se na dodatne sadržaje u koje će se u narednom razdoblju ulagati na bazenima i okolici. Istaknuo je kako je Grad oformio stručni tim glede izgradnje vanjskih bazena i krenulo se je s pripremom idejnih projekata. Izrazio je vjerovanje kako će na 20-tu obljetnicu ovih bazena i krenuti gradnja vanjskih da bi bili otvoreni za kupališnu sezonu 2020. godine.

Govorio je o umjetnoj travi na pomoćnom terenu SRC Mladost, a u dogovoru s HNS, proširit će se i bočni tereni. Izmijenit će se i atletska staza. Najavio je iz središta grada izmaknuti i teniske terene koji bi bili popratni sadržaji vanjskim bazenima. Sve bi to trebalo biti okončano u naredne dvije godine, stoji u najavi gradonačelnika.



Ivan Zrna se zahvalio direktoru i djelatnicima za uglednost bazena te obećao  kao će se on i njegov tim i dalje zalagati za ovaj ugled.
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije