Zabrinuti roditelji

U strahu za najmlađe: Dajte sigurnost djeci na putu do OŠ Vratišinec!

Naš je portal bio, i bit će tako do zadovoljstva roditelja, o sporu između roditelja učenika prvog razreda OŠ Vratišinec i Općine Vratišinec od koje traže da osiguraju gradilište mosta Brodec u Vratišincu. Glede toga je na naš upit revno odgovorio načelnik Općine Vratišinec Zdravko Mlinarić. Ali…

Na odgovor načelnika Općine Vratišinec Zdravka Mlinarića, temeljem pisma koje nam je u ime zabrinutih roditelja đaka-prvaka OŠ Vratišinec uputila Ana Radiković Odlak, a kojeg smo objavili u nedjelju, stiglo nam je opet pismo spomenute potpisnice. U njemu stoji:

>> Vratišinec: Zbog radova na mostu Brodec roditelji u strahu za djecu na putu do škole

Nakon razgovora, prvenstveno nas roditelja prvašića OŠ Vratišinec, i priča koje sam čula od mještana Općine Vratišinec, kao potpisnica pisma mogu izraziti nezadovoljstvo odgovorom koji je uputio načelnik općine Zdravko Mlinarić. Odgovor koji smo dobili, da planovi postoje, nije za nas rješenje jer smo priče o planovima. koji nikako da krenu u realizaciju slušali godinama. Nije nam jasno kako gradnja mosta već tri godine, kako je načelnik objavio da predaje plan ŽUC-e, nije prioritet kada je već bilo toliko poplava i šteta. Sigurnost naše djece, i svih mještana, koji svakodnevno prolaze preko spornog mosta nama je trenutno važnija nego priprema slavlja za dan Općine uz koncert poznatih estradnih zvijezda jer smo s obzirom na situaciju mogli slaviti i puno skromnije.’, piše o pismo koje potom nastavlja – ‘Naše pitanje nije bilo da li se planira izgradnja novog mosta, nego kako će se osigurati prijelaz preko mosta za vrijeme dok čekamo nove radove. Ponavljam da je jedinica lokalne samouprave dužna osigurati prijelaz preko mosta za sve sudionike u prometu. Molimo nadležne da odgovore da li je most u trenutnom stanju siguran za sve sudionike u prometu i tko zapravo preuzima odgovornost ? Dodatna signalizacija također do sada nije postavljena unatoč odgovoru da će se riješiti u najkraćem roku.
Lijep pozdrav,
Ana Radiković Odlak

Vjerujemo kako će nezadovoljni dobiti skori odgovor, ako ne konkretnim radovima, onda bar preko našeg portala koji je započeo serijal napisa – borbe za sigurnost djece pa u neku ruku osjećamo i odgovornost da se taj problem riješi. Zlu ne trebalo ako se, ne daj Bože, nešto zlo desi i mi bi se osjećali odgovornim.
Zbog toga pobogu, učinite odgovorni nešto, budite u službi naroda i onih koji vas plaćaju. Vjerujemo kako će se oni prepoznati i poduzeti konkretne mjere ili iskoristi ponuđeni prostor stranica našeg portala. Krenite jer već je i danas kasno!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije