ŽB ČAKOVEC

Igor Šegović: ‘Danas sam ponosan jer je napravljena prva gastroskopija kod djece’

U zadnjih 30 godina ezofagogastroduodenoskopija u dječjoj dobi se sve više razvija. Za izvođenje gastroskopije kod djeteta potreban je multidisciplinarni tim od anesteziologa, anesteziološkog tehničara, endoskopske sestre, pedijatrijske sestre za daljnju njegu pacijenta te dječjeg gastroenterologa.

– Za razliku od gastroskopije kod odraslih, kod djece se gastroskopije rade ili u općoj anesteziji ili u dubokoj sedaciji. Nakon prispjeća novog uređaja gastroskopa u timskoj suradnji anesteziologa dr. Dženane Mulaomerović-Musić i dječjeg gastroenterologa dr. Igora Šegović, danas 11. rujna 2018. goidne napravljena je prva gastroskopija u općoj anesteziji kod djece. U narednom razdoblju radit će se gastroskopije na više načina i prema dogovoru s dječjim gastroenterologom, u općoj anesteziji ili sa lokalnim anestetikom – javlja Županijska bolnica Čakovec.

– Danas sam jako ponosan. Ostvarili smo ono što mi je bio jedan od ciljeva. A to je da se gastroskopija kod djece može raditi u općoj anesteziji. Sada i naši Međimurci ali i djeca iz susjednih županija mogu doći k nama na pretragu. Hvala svima koji su nesebično odgovarali na moje poruke i pozive, hvala onima koji su pokazali dobru volju u uvođenju opće anestezije za gastroskopiju kod djece. Idemo dalje… – napisao je dr. Igor Šegović na svom Facebook profilu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije