BILI I PONOS HRVATSKE

Ove godine nećemo dobiti Naj policajca Međimurja, nitko nije zaslužio kandidaturu?

Podsjećamo, kako je sama akcija naišla na dobar odjek među policajcima, građanima i našim čitateljima. Prepoznali su je i na državnoj razini. Tako su međimurski policajci dvije godine zaredom bili Ponos Hrvatske

Petu godinu zaredom Sajam sigurnosti i prevencije održat će se u organizaciji Policijske uprave međimurske i to u petak, 21. rujna u vremenu od 10 do 16 sati u prostoru sportske dvorane Graditeljske škole Čakove i na sportskim terenima SRC “Mladost” u Čakovcu. Tog će dana policija obilježiti i svoj dan uz blagdan svetog Mihovila. Brojni izlagači, atraktivnosti i pokazne vježbe bit će sastavnica programa.

No, jedan dio ove će godine izostati. Međimurski internet portal eMedjimurje.hr i Policijska uprava međimurska 2015. godine pokrenuli su zajedničku akciju odabira najboljeg policijskog službenika Policijske uprave međimurske, pod sloganom “Više sigurnosti, manje zabrinutosti”. Cilj akcije bio je da se rad policije policije približi svim građanima i da oni direktno sudjeluju u odabiru najboljeg policijskog službenika te time utječu na transparentno vrednovanje njenog rada. Akciju su objeručke te godine prihvatili tadašnji načelnik policije Krunoslav Gosarić i tadašnji glasnogovrnik Radovan Gačal. Tri godine – u Prelogu, Murskom Središću i Čakovcu jedan od najsvečanijih trenutaka svečane akademije bilo je proglašenje naj policajaca.

Ove godine akcija nije provedena, a sadašnji glasnogovornik Nenad Risek kaže kako nije bilo zanimljivih događanja koje bi valjalo posebno istaknuti u javnosti. – Nažalost, ove godine nije bilo iznimnih situacija u našoj upravi koje bi zavrijedile da se istaknu u ovoj akciji. Policijski službenici su prema novom Pravilniku od prošle godine, njih dvadesetak, za svoj rad nagrađeni novčanom nagradom. Podržavam akciju i siguran sam da će se ona nastaviti jer i mi želimo rad policije kroz medije približiti građanima – rekao nam je Risek. Nadamo se da će to iduće godine promijeniti i da će ipak ‘iskočiti’ neki događaj koji će biti zanimljiv za javnost.

Podsjećamo, kako je sama akcija naišla na dobar odjek među policajcima, građanima i našim čitateljima. Prepoznali su je i na državnoj razini. Tako su međimurski policajci dvije godine zaredom bili Ponos Hrvatske. To nije mala stvar, ali je, vjerujemo, velika motivacija policijskim službenicima da svoju zadaću obavljaju korektno i profesionalno svakodnevno riskirajući svoje živote. Mi smo ponosni na našu akciju, ponosni na hrabre međimurske policajce i nadamo se da oni s više distance to prepoznati u budućnosti.

Kronologija:

>>> Čitatelji odabrali: Naj policajci su Ante Goleš i Franjo Dolenec!

>>> Vladimir Pintar i Mario Gašparić naj policajci Međimurja!
>>> NAGRADILI SMO NAJ POLICAJCE Poseban pljesak Marinku, Davoru i Dejanu
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije