TRADICIONLNI MEMORIJAL

FOTO Da se Dragutin Cenko nikada ne zaboravi

Dvije godine nakon tragične smrti člana LD Patka Donji Vidovec/Sveta Marija lovci su organizirali memorijal kako bi Dragutin preko susreta udruga triju naselja ostao zauvijek među njima

Druge nedjelje rujna, a 11. godinu za redom, članovi Lovačkog društva Patka Donji Vidovec/Sveta Marija održavaju  memorijal ‘Dragutin Cenko’,  posvećen je tragično nastradalom Dragutinu Cenko iz Donjeg Vidovca koji je nastradao prilikom lovačke radne akcije. 

Memorijal okuplja udruge Donjeg Vidovca, Svete Marije i Donjeg Mihaljevca. Ove godine njih je bilo jedanaest koji su međusobno odmjerili snage u gađanju zračnom puškom, praćkom i gađanje pikada, a ‘krema’ memorijala je uvijek natjecanje u spremanju lovačkog gulaša gdje se vodi najveća borba za prestiž.

Udruge imaju svoja dva prva kuhara, a oko njih se okupe brojni pomoćnici, savjetnici. Dok se gulaš krčkao u kotlićima bila je to prigoda da se na stolu nađu različite delicije, mahom one koje se znaju naći u lovačkim torbama, a bila je to prigoda za razmjenu prijateljstva, druženja te lovačkih i drugih priča.

U jednu ruku nedjeljno prijepodne prošlo je u tili čas. Lovački gulaš su ocjenjivali vrsni poznavatelji njegove  priprave, Edo Pongrac, Draženka Čmrlec i Branko Hertelendi. Oni su ocijenili da su ga najbolje pripremili kuhari SRD Drava Donji Mihaljevec, potom Vidovski zlatari te članovi TK Sveta Marija. Oni su nagrađeni medaljama i prijelaznim peharom.

Zbrajajući bodove po disciplinama dobili smo najbolje. U pojedinačnoj konkurenciji kod muškaraca je najbolji bio Mario Fundak iz SRK Klen, drugi je bio Davor Mustač iz Ranča Donji Mihaljevec, a treći Damir Peter iz SRK Klen. Kod žena je pojedinačno najbolja bila Tamara Hobor iz KUD Ivan Mustač-Kantor, druga je bila Štefanija Perlić iz Društva žena Amalija Kranjec, a treća Marina Novak iz SRD Mrena Donji Vidovec. Spomenuti su nagrađeni medaljama.

U ekipnoj konkurenciji kod muških natjecatelja pobijedili su članovi SRK Klen Sveta Marija, drugo mjesto su osvojili natjecatelji TK Sveta Marija, a treće Podružnica umirovljenika Svete Marije. I oni su primili medalje, a najbolji prijelazni pehar. Najboljima je nagrade uručio Josip Mihalec, predsjednik LD.
Na memorijalu smo zatekli  i zamjenika međimurskog župana Josipa Grivca koji je tom prilikom rekao: – Drago je bio aktivan član našeg lovačkog društva, ali i prisutan u svekolikom društvenom i političkom životu Donjeg Vidovca, član HSLS-a od samog početka te član svih saziva Općinskog poglavarstva ili vijećnik u Općinskom vijeću sve do svoje tragične smrti. Bio je dobar čovjek uvijek spreman pomoći i odraditi potrebno, ovaj memorijal je lijepa uspomena na njega i primjer kako treba djelovati u društvu te njegovati uspomenu na zaslužne pojedince. Lijepo je vidjeti brojne članove udruga s područja dviju općina i tri prijateljska naselja, zaslužuju svaku potporu i poštovanje…

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije