HVIDRA Jug Čakovec

1. Zavjetno hodočašće hrvatskih branitelja i mladeži Gospi Bapskoj

Nadaju se da će ovo zavjetno hodočašće zaživjeti i da tako pokazati kako su branitelji sudionici i mnogih hodočašća diljem Lijepe naše

Dana 8.rujna, na dan Male Gospe, hrvatski branitelji i građani naše županije i Zrinska Garda Čakovec sudjelovali su na 1. zavjetnom hodočašću Gospi Bapskoj. U organizaciji HVIDR-e Jug Čakovec, njenog predsjednika i njegovoj suradnji s Udrugom Veterana PUMA iz Varaždina Hrvatski branitelji s članovima njihovih obitelji,obitelji poginulog Hrvatskog branitelja iz Varaždina i Zrinska Garda Čakovec sudjelovali su na ovom hodočašću Gospi Bapskoj.

Na prvom inicijativnom odboru za ovo zavjetno hodočašće u Bapskoj bili su predsjednik udruge PUMA, Robert Puja, koji je ujedno i član organizacijskog odbora i predsjednik HVIDR-e Jug Čakovec odnosno moja malenkost. Nadaju se da će ovo zavjetno hodočašće zaživjeti i da tako pokazati kako su branitelji sudionici i mnogih hodočašća diljem Lijepe naše.

Ovom prilikom na povratku doma posjetili su i mjesto stradanja Hrvatskih vojnika i civila koji su nakon pada Vukovara ubijeni na Ovčari. Uvijek dok su u blizini Principovca obiđu spomenik prvom poginulom branitelju iz Međimurske županije Predragu Jurčecu. Tom prilikom zapale svijeće i pomole se. Poslije obiđu i groblje tenkova na Trpinjskoj cesti. Želime se zahvaliti udruzi Veterana PUMA, a posebno njihovom predsjedniku Robertu Puji na dobroj suradnji.

On im pomaže rješavati autobus od Ministarstva Hrvatskih Branitelja za ovo i putovanja za Knin koje organiziram unazad nekoliko godina. Ujedno se žele zahvaliti svima koji su se odazvali i ovaj put za ovo hodočašće. Zahvala vozaču Ivanu Vinceku na ugodnoj vožnji i dobroj suradnji s organizatorom putovanja. 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije