Domaći proizvodi

FOTO Dani dobravskog ljuka u Zalanovom dvorištu okupili pedesetak izlagača

Moguće je bilo vidjeti i degustirati brojne specijalitete od 'ljuka'

Općina Donja Dubrava i Duga, društvo za biološko-dinamičko gospodarenje Čakovec bili su u nedjelju, 26. kolovoza po 12. puta organizatori i domaćini manifestacije Dana dobravskog ljuka i ekološke proizvodnje. Organizacija ne bi bila moguća bez pomoću Međimurske županije, Turističke zajednice Međimurske županije i Ministarsta gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Dobravski ljuk obilježava i ovogodišnju manifestaciju putem koje je svoju bogatu ekološku paletu proizvoda predstavilo 50 izlagača iz četiri hrvatskih županija.

>> Dani dobravskog ljuka u Zalanovom dvorištu

Manifestacija je održana u dvorištu doma kulture Zalan u Donjoj Dubravi gdje su se okupljenima, obratili općinski načelnik Marijan Varga, župan Međimurske županije, Matija Posavec i Darko Horvat ministar gospodarstva u vladi Republike Hrvatske koji je i otvorio manifestaciju. Manifestaciji su nazočili načelnici susjednih općina te načelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek

Već tradicionalno, članice Udruge umirovljenika, Crvenog križa i Udruge žena pripremili su jela od ‘ljuka’ te brojne specijalitete koji su se mogli vidjeti i degustirati u vijećnici Doma kulture Zalan dok su u Info centru predstavile proizvode iz domaće kuhinje izložbom ručnih radova. 

Kao i svake godine, profesor Željko Sobotka, savjetnik za samopomoć ljekovitim biljem, održao je u prostoriji Doma kulture ‘Zalan’ predavanje o ljekovitostima i nutritivnim svojstvima luka. Za kulturni program tijekom dana brinuli su članovi KUD Seljačka sloga Donja Dubrava, dok su članovi Udruge UDVDR-a pripremali topli obrok za sve sudionike manifestacije.

U kulturnom dijelu programa istaknut ćemo nastup cimbalista Andrije Maronića, vrsnog svirača  i učitelja, koji je odsvirao hrvatsku himnu na otvaranju manifestacije te s dečkima iz ‘Seljačke sloge’ pratio Sašu Štefića Saleja koji je sve izlagače i posjetitelje otpjevao ‘Dok sem snočka išel dimo’ i  ‘Da bi se srušile’. U popodnevnim satima obol manifestaciji su dali članovi mjesnog KUD Seljačka sloga.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije