s brojnim gostima

FOTO Dominik Padarić ‘Klasikom uz Muru’ oduševio na Danima turizma

21-godišnji Dominik nedavno je primljen na prestižnu Kraljevsku glazbenu akademiju u Manchesteru

Na Danima turizma u Svetom Martinu na Muri, koji traju od 8. srpnja do 26. kolovoza, u sklopu bogatog programa nastupio je i mladi bariton Dominik Padarić. Na sam blagdan Velike Gospe, Dominik je održao koncert pod zvijezdama pored Mlinarske kućice u okviru projekta “Klasika uz Muru”.

S gostima Danijelom OtomMatijom TurkomGabrijelom Hrženjak Lanom Lucijom Horvatić te plesačima Teute Vilimom Poljancom Doroteom Koščak, oduševio je mnogobrojnu publiku u Žabniku. Zvukovi klasične glazbe odlično su se uklopili u prirodne čari najsjevernijeg mjesta u Hrvatskoj, a ovo je već peti puta da se održava koncert koji spaja klasiku i ljepote našeg kraja.

Upravo je to i cilj ovog koncertnog projekta, kojim Dominik želi oživjeti klasičnu glazbu, ali i svoj rodni kraj predstaviti što većem broju ljudi. Svojim dolaskom podršku su Dominiku i njegovom koncertnom projektu dali župan Međimurske županije Matija Posavec i načelnik Općine Sveti Martin na Muri Dražen Crnčec.

Primljen na prestižnu akademiju u Manchesteru

Inače, 21-godišnji Dominik rođen je upravo u Žabniku, a nakon završene Srednje škole u Varaždinu nedavno je primljen na prestižnu Kraljevsku glazbenu akademiju u Manchesteru. Početkom rujna odlazi u Englesku gdje će narednih 5 godina nastaviti svoje glazbeno školovanje. Kako bi mu se olakšao ovaj veliki pothvat, Grad Mursko Središće organizira koncert pod nazivom “Dominik Padarić – najljepše pjesme” u Centru za kulturu “Rudar” 24. kolovoza s početkom u 18 sati.

Sav prihod od prodanih ulaznica pripast će Dominiku, kojem čestitamo na velikom uspjehu te mu želimo još mnogo sreće u daljnjem radu!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije