U LIJEPOM AMBIJENTU

FOTO Dan Macinca obilježen mimohodom i izložbom ‘Macinec na biciklima’

Očekuje se još nogometna utakmica, poznata macinska alka u tačkama, tombola uz pjesmu i ples do kasnih večernjih sati

U srijedu, 15. kolovoza na blagdan Velike Gospe,  Macinec obilježava svoje dane te svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo. I ove godine, 21. put po redu, za sve mještane i mještanke tradicionalno je organizirana velika proslava. Vijeće mjesnog odbora Macinec i Udruga ‘Maxenca’ pripremili su duhovni, kulturno zabavni i sportski program.

>> Mještani mimohodom obilježili Dan Macinca i proslavili blagdan Velike Gospe uz izložbu ‘Macinec na biciklima’

Tradicionalno, s početkom u 11 sati, održana je jednosatna sveta misa u Crkvi pohoda bl. Djevice Marije. Mimohod mještana započeo je u podne pod vodstvom Puhačkog orkestra Nedelišće, Kulturno umjetničke udruge Seljačka sloga te Mažoretkinja Nedelišća. Svirka je orila od crkve pa do igrališta NK Centrometal Macinec gdje će se u poslijepodnevnim i večernjim satima odvijati ostatak cjelodnevnog programa.

– Već tradicijski, pripremili smo raznolik program za naše mještane i sve posjetitelje. Nakon podjele pozivnica svim ženama Macinca, odazvao se velik broj vrijednih ruku koje su pripremile kolače za degustaciju uz izložbu udruge ‘Maxenca’. Nakon kulturno-umjetničkog i zabavnog programa, u večernjim satima zabavljat će nas Duo Dollar – ispričao nam je predsjednik vijeća mjesnog odbora Ivan Krištofić.

Na početku programa svim se posjetiteljima obratio i načelnik Općine Nedelišće Darko Dania te im čestitao blagdan Velike Gospe. Udruga ‘Maxenca’, koja broji već 16 godina postojanja, za sve je posjetitelje pripremila izložbu pod nazivom ‘Macinec na biciklima’.

– Posjetitelji mogu vidjeti izložbu pod nazivom ‘Macinec na biciklima’ koju je osmislio član naše udruge Alen Jaklin, a svi smo članovi zajednički pripremili sve predmete i dekoracije. Od starih bicikala osmislili smo različite teme poput mljekarstva, voćnjaka, vinograda, dječjeg kutka i slično, a posebna instalacija je i klasičan visok stari bicikl na koji se bilo potrebno penjati uz pomoć stolčića. Također, umjesto narodne nošnje na lutki, izradili smo i haljinu od hortenzija i bršljana – rekla je predsjednica udruge ‘Maxenca’ Macinec Magdalena Špicar Marciuš.

Organizatori su pripremili i podjelu ručka za sve posjetitelje, a u popodnevnim satima očekuje se nogometna utakmica, poznata macinska alka u tačkama, tombola uz pjesmu i ples do kasnih večernjih sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije