tradicija se nastavlja

U nedjelju 15. Međunarodni susret oldtimer traktora u Svetom Urbanu

Povorka kreće iz Svetog Urbana, a uz nekoliko postaja za okrjepu, vraća se na postavljanje klopoteca kod Društvenog doma

Tradicionalni 15. Međunarodni susret oldtimer traktora u Svetom Urbanu, kao i postavljanje klopoteca, održat će se u nedjelju, 19. kolovoza.

Povorka kreće iz Svetog Urbana, gdje i završava uz postavljanje klopoteca. Ruta je: Sveti Urban-Stanetinski vrh-Vinarija obitelji Knehtl-Medenjak-Pernjak-Toplice-Farma obitelji Novak-Rimšćak-Pezdela-Martinovski vrh-Slamek kapelica Sv.Mihovila-Businšćak-Rim-Restoran Terbotz-Železna Gora-Vinarija Preiner-Sveti Urban.

U čast svetog Roka održat će se sveta misa u 9 sati u Svetom Urbanu. Kip sv. Roka nalazi se u kapelici u Svetom Urbanu. Od 10:30 do 11 sati na rasporedu je dodjela startnih brojeva i kotizacija za sudionike povorke oldtimer traktora, nakon čega slijedi formiranje kolone i odlazak do prve destinacije – Vinske kuće obitelji KnehtlMedenjak u Sv. Urbanu. Tamo slijedi razgledavanje vinarije i osvježenje hladnim vinom (gemištom) ili vodom.

Nastavak puta slijedi preko ‘Pernjaka’, ‘Toplica’ do Farme obitelji Novak u ‘Rimšćaku’. U vremenu od 12 do 13 sati slijedi razgledavanje imanja i osvježenje hladnim mlijekom, sirom i vrhnjem. Nastavlja se prema restoranu Terbotz preko ‘Pezdele’, ‘Martinovskog vrha’,’Businšćaka’ i ‘Rima’. Na dvorima Terbotz organizirano je kušanje vina vinarije Jakopić i mogućnost konzumacije kave u restoranu.

Oko 14:15 sati planira se nastavak prema Vinariji Preiner preko Železne Gore, gdje će se degustirati njihova vina i razgledati gospodarstvo, kao i cijelog vinskog kraja gornjeg Međimurja. U 15 sati kolona se vraća u Sveti Urban na postavljanje klopoteca kod Društvenog doma.

– Za sudionike traktorske povorke osiguran je gulaš i vino, a nakon toga narodno veselje do zore, poručuju organizatori.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije