ZAVRŠENE Štrigovske noći 2018.

Najbolji program, nagrađeni zaslužnici i najavljene nove mjere

Tri tjedna trajao je program Štrigovskih noći i u svakom segmentu ispunio je očekivanja organizatora, sudionika i posjetitelja. Nekoliko tisuća ljudi pohodilo je Štrigovski kraj, a najvažnije je što su čelnici općine najavili mjere za suzbijanje bolesti vinograda i za ostanak mladih na domaji

Sinoćnjim koncertom zabavne glazbe u Štrigovi su završene 31. Štrigovske noći, koje su u svemu bile najbolje do sada, pogotovo u razlikosti i kvaliteti programa te broju posjetitelja svim događanjima, poglavito likovno-kulturno-umjetničkim.

Štrigovske noći započele su 5. srpnja Umjetničkom kolonijom koja se u najvećem dijelu održavala u Štrigovi, ali i u Čakovcu i Prelogu. Najbolji ili najreprezentativniji događaj bio je koncert grupe Fusion Five u Zmajevom vrtu na imanju obitelji Valkaj u Železnoj Gori, a potom Štrigova na dlanu na Mađerkinom bregu te koncert Bezvremenske zvijezde Međimurja.

Središnji društveno politički događaj ukupnog programa bio je Dan Općine Štrigova sa svečanom sjednicom Općinskog vijeća, koju je otvorio i nazočne pozdravio Stjepan Pozderec, predsjednik vijeća. O novijoj povijest, sadašnjosti i onome što predstoji, govorio je općinski načelnik Stanislav Rebernik. Načelnik je kazao kako je ovog trenutka, slavlju i nekim vrlo dobrim rezultatima i uspjesima unatoč, štrigovski kraj opterećen ili je u znaku pada nataliteta, odlaska i iseljenja cijelih obitelji u inozemstvo te američkog cvrčka i zlatne žutice u vinogradima.

Najavio je poticaje za ostanak mladih kroz osiguranje povoljne kupnje gradilišta te oštre akcije prema onima koji ne uređuju vinograde i okoliš, u kojima američki cvrčak stanuje. Snažno je odjeknula vijest kako bivša Tijara postaje velika proizvodna hala za izradu poljoprivrednih strojeva s pratećim sadržajima. Rebernik je zahvalio obitelji Kolmanić koja je Tijaru otkupila i preuređuje je u tvornicu koja će zapošljavati oko 200 ljudi. Na sjednici su govorili i zamjenica međimurskog župana Sandra Herman, predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak i varaždinski župan Radimir Čaćić.

Najboljim učenicima te drugim zaslužnicima uručena su javna priznanja Općine Štrigova, a javnosti pokazane nove općinske uredske prostorije te su se točila ponajbolja vina, nagrađenih vinara Štampara, Cmrečnjaka, Kunčića, Novaka i Tomšića. Ogroman, najveći dio posla odradili su Josip Mikec, Ivana Kelner, Mirjana Gregur Sever, Nataša Tomšić, Antun Zadravec, Stanislav Rebernik, Stjepan Pozderec i Grupa Contra.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije