za prste polizati

Vesela gulašijada u Dunjkovcu: Najbolji gulaš skuhala ekipa DVD Dunjkovec

Sunčano nedjeljno poslijepodne, 1. srpnja Udruga za očuvanje kulturne baštine Međimurska gruda iz Dunjkovca iskoristila za održavanje natjecanja u kuhanju gulaša pod nazivom 'Gulašfest 2018'

Kako možete i pretpostaviti, treću godinu zaredom to je prilika gdje se uz druženje i razonodu spravljaju gulaši u svim varijantama koje njihovi kuhari znaju i mogu pripremiti.

– Cilj je da omasovimo susret i u njega privučemo što više udruga, klubova, organizacija i skupina građana te da što više ljudi zamamnim mirisom izmamimo iz kuća. Vjerujemo da općinska Turistička zajednica i Međimurska gruda zajedno mogu učiniti puno na okupljanju građana sa svih adresa te da možemo biti magnet koji privlači ljude na najbolji način, rekao je predsjednik udruge ‘Međimurska gruda’ Franjo Soldat.

Ove godine veselje je uveličano i povodom dva jubileja ukomponirana u Dane Dunjkovca, a to je 20 godina Međunarodnog nogometnog turnira te 80 godina osnutka Dobrovoljnog vatrogasnog društva Dunjkovec. Podršku u organizaciji pružila im je i Turistička zajednica Općine Nedelišće.

– Drugu godinu zaredom održavamo niz manifestacija koje smo objedinili pod Dane Dunjkovca, a centralni događaj nam je Gulašijada. Ideja obilježavanja naših dana rodila se u Udruzi Međimurska Gruda sa željom da okupimo sve udruge na području općine i objedinimo manifestacije, rekao je član Mjesnog odbora i tajnik Udruge Međimurska gruda Tihomir Štefulj.

Okupilo se 6 natjecateljskih ekipa, a to su Udruga Žena Pretetinec, SRD Grabanice, Udruga ‘Međimurska gruda’, Udruga žena Dunjkovec, Frkanovčari i DVD Dunjkovec. Svi kuhari i kuharice dobili su medalje za sudjelovanje, a prva tri mjesta i novčane nagrade te poklon.

Tročlanom žiriju, kojeg su činili vrhunski autoriteti svoje struke Slađana Herman i Marija Borković te s medijske strane novinarka internet portala eMedjimurje Korina Ban. Odluka nije bila laka, no ipak su nijanse prevladale.

Treće mjesto i brončana medalja pripala je Udruzi žena Pretetinec, zatim drugo mjesto i srebrnu medalju osvojili su SRD Grabanice, a najbolji gulaš nagrađen i zlatnom medaljom napravila je ekipa DVD Dunjkovec. Nagrade je podijelio načelnik Općine Nedelišće Darko Dania, dok je program vodila Aleksandra Ličanin. Zabava i veselje uz svirku Dua Suveniri nastavlja se do večernjih sati.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije