TJEDNA PROGNOZA Pred nama su ljetni dani, nova promjena za vikend

U ponedjeljak će dan vrlo vjerojatno proći bez kiše, a sunca će biti puno više nego prethodnih dana. Zbog toga će i još malo zatopliti. Biometeorološke prilike će biti povoljnije pa će se tegobe kod meteoropata i kroničnih bolesnika potpuno smiriti. Jutarnja temperatura između 16 i 18, a najviša dnevna se očekuje oko 27 Celzijevih stupnjeva. Puhat će umjeren, mjestimice i pojačan sjeverni i sjeveroistočni vjetar koji olakšava osjećaj ugodnosti.

U utorak izgleda djelomično sunčano, suho i još stupanj-dva toplije. Srećom, i dalje će puhati umjeren vjetar sa sjeveroistoka. To je onaj zdravi suhi vjetar koji neće dozvoliti temperaturi da poludi i ode u neke previsoke brojke. Takav suh vjetar porijeklom s europskog kopna neće dozvoliti ni neku veliku sparinu pa će ovo biti ugodni ljetni dani. Vrlo je mala mogućnost za neki lokalni pljuščić.

Sunčano i vrlo toplo vrijeme može se očekivati i u srijedu. I dalje će nas hladiti prirodni ventilator u obliku sjeveroistočnog povjetarca koji olakšava podnošenje dnevnih visokih temperatura. U srijedu ćemo možda uhvatiti 28 ili 29 Celzijevih stupnjeva. U popodnevnim satima mogući su lokalni pljuskovi. Ako dane provodite na otvorenom čuvajte se jakog Sunca, osobito između 10 i 17 sati kad će UV indeks (mjera štetnog Sunčevog zračenja) biti visok. Za one koji planiraju do mora dobra je vijest da će i tamo biti puno sunca i topline.

Četvrtak će vjerojatno biti najtopliji dan u ovom tjednu. Puno sunca, vruće, sparno i teško vrijeme uz lošiju biometeorološku situaciju. Potkraj dana postojat će mogućnost za lokalni grmljavinski pljusak jer bi nam se trebala približiti fronta sa sjeverozapada. Temperatura bi popodne mogla narasti na 30 Celzijevih stupnjeva.

U petak više oblaka i osjetno svježije. Mjestimice su mogući kratkotrajna kiša ili pljuskovi praćeni grmljavinom. Puhat će slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar pa će osvježiti. Jutarnja temperatura od 16 do 20, a najviša dnevna između 20 i 23 Celzijeva stupnja.

U subotu djelomično sunčano, ali postojat će mala vjerojatnost za kišu ili lokalni pljusak praćen grmljavinom. Ako planirate aktivnosti na otvorenom budite spremni na tu mogućnost. Temperatura zraka bit će relativno niska za lipanj, uglavnom negdje od 18 do 22 Celzijeva stupnja.

U nedjelju i dalje nešto svježije, a postojat će neka mala mogućnost za još kiše ili kraći pljusak. Tijekom dana se očekuju i sunčana razdoblja. Puhat će slab do umjeren istočni i sjeveroistočni vjetar pa će temperatura i dalje biti relativno niska, oko 22 ili maksimalno 23 Celzijeva stupnja.

Početak novog tjedna bit će nestabilan.

Naravno, dobro je redovito pratiti prognozu na našem portalu, mobilnoj aplikaciji ili Twitteru jer su moguće i promjene u odnosu na ovu prognozu. Preporučamo da pratite i našu Facebook stranicu “Kad će Kiša”. (Prognozu napisao: Kristijan Božarov. Za detaljniju vremensku prognozu slobodno nazovite 060-555-555. Cijena 3,49 KN/min. iz fiksnih te 4,78 KN/min. iz mobilnih mreža. Davatelj usluge: HT d.d., Savska cesta 32, Zagreb, info tel. 0800-1234, prognoza izrađena 18.6.)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije