DANI DONJEG VIDOVCA Svečana sjednica, nogomet, folklor, proštenje…

Uz nadolazeću katoličku svetkovinu sv. Vida Općina Donji Vidovec slijedom tradicije obilježava svoje dane koji će biti kolažnog sadržaja.

Započet će u petak, 15. lipnja kada će u Domu kulture u 19 sati biti održana svečana sjednica Općinskog vijeća. Dan poslije kod ribičkog doma ŠRD-a Mrena će u 9,30 sati biti ribičko natjecanje čiji će rezultati biti proglašeni u 13,30 sati. Istoga dana će u Sportskom parku Kalanica biti održan veliki međunarodni turnir nogometnih veterana.

Na njemu će učešće, uz domaćina NK Vidovčan, uzeti nogometaši iz: FC Fityehaz (Mađarska), NK Ormož (Slovenija) i SV Oberloisdorf (Austrija). Ta subota, 16. lipnja rezervirana je i za Festival folklora i tradicije Vidovo 2018. čiji će organizator i domaćin biti tamošnji KUD.

Svečanost će započeti mimohodom sudionika festivala u 18,15 sati od Doma kulture do Sportskog parka Kalanica gdje će započeti u 19 sati. Njegovi učesnici će biti: KKDM Ljubljana, KUD Kuševac iz Kuševca (Osječko baranjska županija), FA Bilje iz Bilja (Osječko baranjska županija), KUD Zrin iz Legrada i KUD Donji Vidovec (starija i mlađa sekcija).

Poslije festivala u 21 sat bit će organizirano zajedničko gledanje utakmice SP Hrvatska-Nigerija na velikom platnu. Uz to će biti i zabava uz svirku TS Fuliri.

U nedjelju je uz svetu misu i mjesno proštenje u Sportskom parku Kalanica. U 15 sati ovdje će biti zabava na kojoj će svirati grupa PiSoFKejk, dok će u 18 sati biti na rasporedu prijateljski nogometni susret seniora NK Vidovčan i NK Mladosti iz Svete Marije.

– Veselimo se zajedničkom druženju i dobroj zabavi! – poručuju Donjovidovčani.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije