DONJI MIHALJEVEC Svečana sjednica uz Dan mjesta i svetog Antuna

Dan Donjeg Mihaljevca se obilježava uz katoličku svetkovinu sv. Antuna Padovanskog. Uz niz kolažnih događanja, središnje mjesto u proslavi zauzima svečana sjednica Vijeća mjesnog odbora.

Održana je u ponedjeljak, 11. lipnja u dvorani mjesnog Doma kulture. Uz članove Vijeća, sjednici su nazočili općinski vijećnici Općine Sveta Marija, kamo Donji Mihaljevec teritorijalno pripada te predstavnici mjesnih udruga kao i općinska načelnica Đurđica Slamek sa svojim zamjenikom Ivicom Kočišem. Tu je bio i župnik župe sv. Marija vlč. Pavao Markač.

U svečanost su nas pjesmom uvele članice mjesnog Pjevačkog zbora pod vodstvom Ljubice Mihalac, a nastupila je i mlada talentirana pjevačica narodnih skladbi Tena Panić.

– Zadovoljstvo mi je obratiti vam se i ove godine na svečanoj sjednici VMO Donji Mihaljevec te vas izvijestiti o radu Mjesnog odbora Donji Mihaljevec. U proteklih godinu dana bili smo vrlo radišni. Ostvarili smo sve planove u protekloj godini, a također i velik dio onoga što smo planirali u ovoj, dok ćemo ostatak planiranih poslova odraditi do kraja kalendarske godine.

U protekloj godini započeli smo jednu veću investiciju sanacije krovišta na zgradi javne namjene ili kako svi bolje znamo na našoj “zadrugi!, dok smo ove godine nastavili s radovima i kompletnu sanaciju ćemo završiti najesen kada će se izraditi fasada. Time će se dobiti kvalitetan prostor za namjenu koju zgrada i ima, a vjerujem na opće zadovoljstvo svih naših mještana – istaknula je Ružica Mustač, predsjednica VMO.

Dodala je kako pored ove investicije u ovoj godini još namjeravamo urediti okoliš oko stare crkve, dok će asfalterske radove odraditi nakon izgradnje kanalizacije. Postaviti će i turističku tablu Donjeg Mihaljevca kraj autobusne stanice, a zamijenit će i drveće koje se unatoč zalijevanju posušilo zbog vremenskih neprilika. Od realiziranih ostalih aktivnosti, istaknula je i tradicionalnu biciklijadu na 1. svibanj na koju je bio jako dobar odaziv.

– Trudimo se i našim udrugama dodijeliti dostatno sredstava za njihov rad, a ove godine ćemo izdvojiti 100.000 kuna za NK Drava kako bi se odradili potrebiti radovi na njihovom objektu, prvenstveno izmjena krovišta koja je pri samom završetku.

Zahvaljujem i svim ostalim udrugama koje na bilo koji način doprinose Donjem Mihaljevcu, a to je prvenstveno Društvo žena koje se svake godine angažira kod sadnje cvijeća. No, zahvaljujem i svim ostalim udrugama koje su se uključile u čišćenje naselja povodom Dana planete Zemlje, a očekujem da će se slijedeće godine uključiti u još većem broju.

Moram pohvaliti i naše komunalne radnike koji se zaista trude da nam je Donji Mihaljevec čistoćom i uređenošću zelenih površina mjesto ugodno za život. Tome doprinose i radnici na javnim radovima kao i radu za opće dobro pa i njima upućujem riječ zahvale, a posebno Bernardi Kozarić koja je uvijek tu ako bilo što zatreba. Vjerujem da ste zadovoljni investicijama, a mi ćemo se i nadalje truditi da svojim radom opravdamo dano nam povjerenje na dobrobit svih Mihaljevčana. Na kraju svim Mihaljevčanima čestitam dan našeg zaštitnika svetoga Antuna sa željom da ga provedete u zajedništvu i međusobnom razumijevanju te vas pozdravljam i u ime svih članova VMO-a Donji Mihaljevec i u svoje osobno ime – rekla je za kraj predsjednica.

Nazočnima se je obratila i općinska načelnica Đurđica Slamek. Osim što je Donjomihaljevčanima čestitala njihov dan, ona je u svom izlaganju govorila
o zajedničkim investicijama koje su pri završetku, a to je dogradnja Dječjeg vrtića i mrtvačnice, a također i o tome da će se ove godine stavljati izolacija na Dom kulture u Svetoj Mariji, a da je i pri kraju postupak javne nabave za Projekt prometnice od Svete Marije do Donjeg Mihaljevca.

Govorila je i o tome da je konačno raspisana javna nabava za izgradnju fekalne odvodnje te će se Općina za njenu izgradnju morati zadužiti 3 milijuna kuna. Obavijestila je nazočne da se kreće u izradu projektne dokumentacije za sanaciju ŽUC-ovih cesta, a da će se projekti većine ostalih prometnica početi izrađivati kad potpišu ugovor s MRRFEU jer je Općina “prošla” na javnom pozivu te će iz spomenutog ministarstva dobiti financijska sredstva, a da će biti krajem ove ili početkom slijedeće godine.

Rekla je da su pored tog projekta kandidirali i projekt Centar izletničkog turizma i da je on odabran između 16 najboljih projekata te da su za izradu projektne dokumentacije dobili 160 000 kuna te se kreće u njezinu izradu. Naglasila je da su to sada prioriteti i da će teško biti iznaći novaca za neke druge veće investicije.

Izrazila je žaljenje što se ne može krenuti u izgradnju sportske dvorane jer se Općina neće moći više zadužiti pošto im limit zaduživanja postavlja Ministarstvo financija temeljem općinskog proračuna jer će se pored izgradnje fekalne odvodnje morati zadužiti u maksimalnom iznosu i za sanaciju prometnica.

Izrazila je i nadu da će se sportska dvorana ipak izgraditi jer je župan obećao da će se do kraja ovog mandata izgraditi sve potrebite dvorane u Međimurskoj županiji te da će njihova biti slijedeće godine u prioritetu.

– Osobno smatram da pošto smo mi u više od 60% sudjelovali u izgradnji Osnovne škole da bi bilo pošteno da sada dobijemo sportsku dvoranu bez našeg ulaganja, posebice zato jer to sada i narednih godina nećemo biti u mogućnosti zbog prije spomenutih investicija, a da naša djeca kao i sva ostala u Međimurskoj županiji zaslužuju sportsku dvoranu – završila je optimistički.

I župnik vlč. Markač bio je taj koji je žiteljima čestitao njihov dan pohvalivši dobru suradnju sa župljanima, a pohvalio je i sve dobro napravljeno u cilju daljnjeg prosperiteta Općine i župe.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije