SUSRET PUHAČKIH ORKESTARA Međimurci se vraćaju s vrlo dobrim rezultatima

32. Susret hrvatskih puhačkih orkestara proteklog je vikenda okupio preko 700 glazbenika u Novom Vinodolskom, Crikvenici i Selcu. Središnja je to manifestacija puhačkog amaterizma u Republici Hrvatskoj koja okuplja najuspješnije puhačke orkestre iz cijele Hrvatske.

U subotu, 9. lipnja svečani je mimohod sačinjen od 730 glazbenika iz 21 puhačkog orkestra najavio bogati glazbeni program 32. puhačkog Susreta koji je u cijelosti bio besplatan za publiku.

Orkestri sudionici svoj su nastup na 32. Susretu morali izboriti stručnom selekcijom u okviru 11 županijskih i regionalnih smotri na kojima je sudjelovalo 55 orkestara s više od 1800 glazbenika. U programu 32. Susreta sudjelovali su i međimurski orkestri – Puhački orkestar Općine Domašinec (D kategorija koncertnog programa) te Limena glazba Dekanovec (B kategorija).

Natjecateljski dio susreta održan je u Novom Vinodolskom. Prvog dana nakon svečanog mimohoda, program se odvijao od 19:30 sati na otvorenoj pozornici na Frankopanskom trgu gdje su nastupili orkestri D kategorije.

Drugi dan Susreta obuhvatio je nastupa orkestara B kategorije u dvorani Doma kulture. Orkestre je ocijenjivalo stručno povjerenstvo u sastavu Ivan-Josip Skender, Vanja Lisjak i Miro Saje koji su dodijelili nagrade zaslužnim orkestrima.

S vrlo dobrim rezultatima vraćaju se naši Međimurci. Puhački orkestar Općine Domašinec osvojio je peto mjesto, dok je Limena glazba Dekanovec zauzela četvrto mjesto.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije