FOTO Čak 38 žena na proljetnom kampu samoobrane

9. i 10. lipnja 2018. godine udruga Samoobrana Međimurje je organizirala dvodnevni besplatni kamp samoobrane za žene koji je odvijao u LifeClass Terme Sv. Martin.

Kampu samoobrane prisustvovalo je 38 žena koje su kroz dva dana prolazile radionice samoobrane gdje su učile elemente samoobrane namijenjene isključivo ženama koji garantiraju efikasno i najbrže oslobađanje ako se kad nađu napadnute.

Isto tako prikazane su obrane od napada prilikom ulaska u vozilo, te obrane od pokušaja krađe osobnih stvari (mobitel, torbica i dr.). Održana su predavanja o statistici nasilja nad ženama u Republici Hrvatskoj i Europi, nastanku i posljedicama obiteljskog, emocionalnog, fizičkog i seksualnog nasilja, na koje načine prevenirati nasilje nad žena, kako treniranje samoobrane utječe na njihovo samopouzdanje, te o pravnim okvirima zaštite žena reguliranim zakonima Europske Unije i R. Hrvatske.

GDCK Čakovec održalo je radionicu pružanja prve pomoći svim polaznicama kampa. Radionice su se odvijale u dva dana od 15 do 20 sati. Cilj kampa samoobrane za žene je bio podizanje svjesnosti da je nasilje nad ženama prisutno u svakodnevnici, te postizanje svijesti da moramo više pažnje pridodati samozaštiti i prevenciji nasilja.

Udruga Samoobrana zahvaljuje svim polaznicama, drugim udrugama koje se zalažu za prevenciju nasilja nad ženama, a dok se posebno zahvaljuje partnerima i sponzorima kampa: LifeClass Terme Sveti Martin, Gradskom društvo Crvenog Križa Čakovec, Općini Sveti Martin na Muri, Lighthouse project –LD, Sitotisku Pomor, Karate Shopu Nedelišće, Sindikatu policije Hrvatske, Glavnoj podružnici PU međimurske, portalu emedjimurje.hr, listu Međimurje, Međimurskim Novinama, Regionalnom tjedniku, Radiu 105, Caffe baru Park’s, Room lunge baru, Caffe baru BraSilu, Aguila fitness centru, CopyNetu, Make up Leili, OPG Rajheru, Frizerskom salonu Cut, Studiju za nokte FunDesign, Satovima Denisu i Marini BH.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije