TJEDNA PROGNOZA Pred nama su pravi ljetni dani

U ponedjeljak će biti pretežno sunčano, vruće i sparno. Vjetar slab do umjeren južni. Jutarnja temperatura oko 16, a najviša dnevna oko 30 Celzijevih stupnjeva. Pravi ljetni dan.

Biometeorološke prilike većinom povoljne, ali pripazite na ovu vrućinu i sparinu koja sredinom dana može zasmetati kroničnim bolesnicima i meteoropatima, kao i našim starijim sugrađanima. Moramo spomenuti da su potkraj dana uz slovensku granicu mogući kratkotrajni pljuskovi pa budimo na oprezu da ne bi koji pljusak dolutao i k nama.

I u utorak vruće i većinom sunčano, a popodnevna temperatura mogla bi narasti na 30 Celzijevih stupnjeva! Pravo vruće ljetno vrijeme. Ako dan provodite na otvorenom čuvajte se jakog Sunca, osobito između 10 i 17 sati kad će UV indeks (mjera štetnog Sunčevog zračenja) biti visok. Puhat će slab do umjeren vjetar južnih smjerova pa će biti i sparno, a biometeorološka situacija će se postupno kvariti. Kako se dan bliži kraju tako raste mogućnost za lokalne grmljavinske pljuskove.

Srijeda nam donosi djelomično sunčano i sparno vrijeme. Postojat će mogućnost za grmljavinu i pljuskove, ponegdje i jače nevrijeme jer nam dolazi nova promjena vremena. Temperatura zraka će biti malo niža, oko 25 Celzijevih stupnjeva, a navečer i u četvrtak bi moglo dodatno osvježiti.

U drugoj polovici tjedna vrijeme će biti promjenjivo, nestabilno i nešto svježije.

U četvrtak i petak djelomično sunčano, ali postojat će velika vjerojatnost za kišu ili lokalne pljuskove praćene grmljavinom. Ako planirate aktivnosti na otvorenom budite spremni na česte preokrete. Temperatura zraka bit će ugodna, uglavnom negdje od 20 do 25 Celzijevih stupnjeva, uz pljuskove malo niža. Čini se da će više oblaka i pljuskova biti u četvrtak, a manje u petak.

U subotu još uvijek nešto više oblaka, a postojat će mogućnost za još kiše ili kraći pljusak. Tijekom dana se očekuju i sunčana razdoblja. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočni vjetar pa će temperatura i dalje biti malo niža, oko 25 Celzijevih stupnjeva.

Za nedjelju se može najaviti vrlo promjenjivo vrijeme uz oblake, sunčana razdoblja i veliku mogućnost za nešto kiše ili grmljavinski pljusak. Jutro ugodno svježe uz minimalnu temperaturu od 15 do 18, a najviša dnevna temperatura će biti između 21 i 25 stupnjeva u najtoplijem dijelu dana.

Promjenjivo se čini i za ponedjeljak.

Naravno, dobro je redovito pratiti prognozu na našem portalu, mobilnoj aplikaciji ili Twitteru jer su moguće i promjene u odnosu na ovu prognozu. Preporučamo da pratite i našu Facebook stranicu “Kad će Kiša”. (Prognozu napisao: Kristijan Božarov. Za detaljniju vremensku prognozu slobodno nazovite 060-555-555. Cijena 3,49 KN/min. iz fiksnih te 4,78 KN/min. iz mobilnih mreža. Davatelj usluge: HT d.d., Savska cesta 32, Zagreb, info tel. 0800-1234, prognoza izrađena 11.6.)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije