HUMANA GESTA Marijana Krajačić svojim hvalevrijednim djelima inspirira mnoge

Nedavno su u poznatim čakovečkim Facebook grupama osvanule objave Marijane Krajačić, 33-godišnjakinje iz Čakovca koja je svojim riječima i djelima inspirirala mnoge.

Naime, Marijana je svoju sreću odlučila dijeliti s drugima jer, kako kaže, ako su drugi sretni i ona je. Pokrenula je hvalevrijednu akciju darivanja odjeće za svečanije prigode namijenjene djevojkama koje svoju maturalnu haljinu možda ne mogu priuštiti ili pak osobama koje bi voljele posjedovati nešto takvo u svom ormaru.

Marijana dobrotvornim i humanitarnim radom pomaže već dugi niz godina, a sve je započelo kad je studirala u Osijeku gdje je njena potreba za pomaganjem pobuđena.

– Ova priča svoj početak zapravo bilježi u predgrađu Osijeka gdje sam imala priliku čuti razgovor između dvije prijateljice. Razgovarale su o maturalnoj večeri kad sam po odgovorima i reakcijama shvatila da jedna od njih ne može priuštiti svoju haljinu.

Pokušala sam stupiti u kontakt s njom, ali nažalost nisam uspjela. Situacije koja je ostavila velik utisak na mene, sjetila sam se ove godine i odlučila pomoći jednoj takvoj duši, već ako to nisam uspjela realizirati u Osijeku, ispričala je.

Objava je imala širok odjek i Marijana je uspjela stupiti u kontakt s potrebitim djevojkama, ali kako kaže, nije stalo na tome. Kasnije joj se pridružila i njena sestra blizanka te su zajedno, osim haljina, nastavile poklanjati šminku, cipele, torbice i dječju odjeću.

Marijana je godinama pomagala i beskućnicima. Prilazeći im na ulici, umjesto da im ponudi novac koji se često zloupotrebljava, upitala bi žele li nešto pojesti ili popiti.

– Jednom mi je prišla starica i zamolila da joj kupim kruh. Riječima ne mogu opisati kako sam se u tom trenutku osjećala, ali kad doživite takav jedan oblik, usudim se reći, hrabrosti koje je žena skupila kako bi me upitala jednostavno nema drugog nego da u takvoj situaciji pripomognete.

Direktan kontakt s osobom kojoj ste na bilo koji način pomogli zaista nema cijenu. Osjećaj kad vam isti upute osmijeh, a u očima vidite samo iskrenu zahvalnost, je neopisiv, dodala je.

Nakon studija u Osijeku, magistra nutricionizma i znanosti o hrani zaposlila se u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije gdje je sudjelovala na brojnim javnozdravstvenim akcijama što je u njoj dodatno potaknulo snažnu želju i potrebu da svoj život usmjeri pomaganju ljudima.

Marijana svoje nadasve plemenite planove planira realizirati, ali kako kaže, mali koraci vode do velikog utjecaja. Ove godine već je dogovorila još jednu hvalevrijednu akciju – uz pomoć bližnjih volontera sakupljat će hranu i donirati je potrebitim obiteljima.

Inspirirala je brojne članove Facebook grupe koji su komentarima također izrazili želju za pomaganjem. Marijana želi proširiti spektar dobrih djela te podignuti akciju na veću razinu. Uz pomoć prijateljica i članova svoje obitelji, cilj joj je pomoći što većem broju potrebitih.

Skromna Marijana kaže da humanitarni rad voli obavljati ‘u tišini’, no svojim primjerom odlučila je potaknuti i druge da učine dobro djelo.

– Ono što me inspirira je i poslovica ‘dobro se dobrim vraća’, no nikako ne želim da se pomisli na vraćanje materijalnim. Ono što se meni vraća je osjećaj sreće i ispunjenosti, a dijelim ga s osobama kojima sam uspjela pomoći, poručila je.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije