ZANEMARIVANJE PSA Komunalni redar obavio uvid, pas pušten s lanca

U petak smo prenijeli tekst koji je objavila Aleksandra Hampamer na Facebook stranici ‘STOP nasilju nad životinjama u romskim naseljima Međimurja!!!’, a radilo se o zanemarivanju psa u Maloj Subotici.

>>> VIDEO Pas vezan na pola metra lanca, bez pristupa vodi i zaklonu

Po tom pitanju obavljen je i uvid komunalnog redara Općine Mala Subotica, a obavijest Općine prenosimo u cijelosti.

– U petak, 8. lipnja obavljen je uvid od strane komunalnog redara Općine Mala Subotica na adresi Mala Subotica, Glavna 46, temeljem prijave građana da vlasnici drže psa protivno Zakonu o zaštiti životinja (“Narodne novine” broj 102/17) te Odluci Općine Mala Subotica o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama te divljim životinjama (“Službeni glasnik Međimurske županije” broj 2/18).

Na provedbi uvida na terenu nije bilo moguće uspostaviti kontakt s vlasnicima jer je bilo zaključano, a na opetovano kucanje i pozivanje nitko nije odgovarao. Nadalje, pogled u dvorište je zaklonjen sa prednje strane, dok je pozadi i sa strane nemoguće vidjeti samo dvorište jer je obraslo vinovom lozom.

Iz priloženih fotografija vidljivo je stanje kod uvida, iz čega je očita nemogućnost lociranja psa čija je ugroza prijavljena te eventualno ugroza drugih životinja. Radi svega navedenog, komunalni redar, kao i uostalom policija i djelatnici Azila, nije mogao ući na privatni posjed i obaviti uvid.

O situaciji je telefonski upoznata veterinarska inspekcija koja će poduzeti daljnje mjere određene prije navedenim propisima. Po utvrđenju činjeničnog stanja komunalni redar postupit će po ovlastima iz članka 29. i 31. Odluke Općine Mala Subotica o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama te divljim životinjama (“Službeni glasnik Međimurske županije” broj 2/18) – stoji u njihovoj obavijesti.

S druge strane, na Facebook stranici Azila Prijatelji Čakovec objavljeno je da je pas pušten s lanca.

– Pas je još jučer pušten s lanca, a inspekcija je upravo bila tamo, napisali su kratko na svojoj Facebook stranici.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije